USADA juht hurjutas ROKi käitumist (5)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Antidopingu Agentuuri juht Travis Tygart.
USA Antidopingu Agentuuri juht Travis Tygart. Foto: SCANPIX

USA Antidopingu Agentuur (USADA) süüdistab Rahvusvahelist Olümpiakomiteed (ROK) juhtimisvõime puudumises ja segaduse tekitamises seoses Vene sportlaste osalemisega 2016. aasta Rio olümpial.

«Nii puhtad sportlased kui ka vilepuhujad on näidanud julgust ja jõudu, et võidelda riiklikult toetatud dopingu ja korruptsiooni vastu Venemaal. Kahjuks peame tõdema, et lähtuvalt kõige olulisemast otsusest puhaste sportlaste jaoks ning ausameelsusest olümpiamängude vastu, näitab ROK tehtud avaldusega, et nad ei suuda haarata endale liidripositsiooni,» sõnas USADA juht Travis Tygart.

ROKi seisukoha järgi ei või olümpial osaleda ükski Vene sportlane, ametnik ega alaliit, kes figureerib nädala alguses avaldatud WADA raportis. Vilepuhuja Julia Stepanova Rios mitteosalemise kohta sõnas Tygart, et ROKi otsus on arusaamatu ning jätab tulevikus võimaluse järjekordsetele vilepuhujatele pildile ilmuda.  

Rio de Janeiro olümpiamängud Brasiilias algavad 5. augustil.         

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles