Froome tuli teist aastat järjest Touri üldvõitjaks (3)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome koos meeskonnakaaslastega Tour de France'i lõpusirgel.
Chris Froome koos meeskonnakaaslastega Tour de France'i lõpusirgel. Foto: SCANPIX

Täna Pariisis kulmineerunud Prantsusmaa velotuuri üldvõidu teenis ka eelmisel aastal sama tiitliga pärjatud britt Chris Froome (Sky), kellele oli see kokkuvõttes juba kolmas.   

Viimase ehk 21. etapi (113 km) finišisse jõudis kõige kiiremini sakslasest sprindiäss Andre Greipel (Lotto Soudal). Ta edestas lõpuspurdiga slovakki Peter Saganit (Tinkoff) ning ligi 200 meetrit enne lõpujoont veel sõitu juhtinud Alexander Kristoffi (Katjuša).

31-aastane Froome ületas finišijoone koos meeskonnakaaslastega, traditsioonilist šampust rüübates. Kokkuvõttes oli britt teisele kohale tulnud prantslaset Romain Bardet'st (Ag2r) kiirem 4 minuti ning 5 sekundi võrra, kolumblane Nairo Quintana (Movistar) kaotas viimasele omakorda 16 sekundit.

Ainus tuuril sõitnud eestlane Tanel Kangert (Astana) lõpetas täna 85. kohal (+0,45), üldkokkuvõttes hõivas ta 26. positsiooni, kaotades Froome'ile 1:03.59.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles