Tanel Leok sai Tšehhis parima eestlasena 16. koha

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Rauno Kais

Sel nädalavahetusel Tšehhis Loketis toimunud motokrossi MM-etapil oli MXGP klassi avasõidus heas hoos Tanel Leok, kes tegi küll keskpärase stardi, kuid näitas kogu sõidu jooksul väga head kiirust. Avaringil kolmandas kümnes olnud Leok tegi kogu sõidu tõusvas joones ja lõpuks õnnestus tal tõusta 15. positsioonile.

Eilses kvalifikatsioonis parima eestlasena 22. koha saanud Harri Kullase ja Andero Lusbo stardid ebaõnnestusid täielikult ning neil tuli rivi lõpust sõitma hakata. Kullas tegi rajal head tööd ja tal õnnestus lõpuks 23. positsioonile tõusta. Lusbo lõpetas avasõidu 28. kohal. Sõidu võitis sakslane Maximilian Nagl, teine oli sloveen Tim Gajser ja kolmas prantslane Romain Febvre.

MXGP klassi teine sõit algas Leokile sarnaselt esimesega, taas oli ta avaringilt tulles kolmanda kümne alguses. Leok tegi ka seekord tugeva esituse ja tõusis sõidu lõpuks 15. kohale. Kuna sõidu algus oli parem, sai punktide eest võistelda ka Harri Kullas. Sõidu lõpetas ta 19. Lusbo parandas koha võrra esimese sõidu tulemust, olles 27. Sarnaselt avasõidule võitlesid võidu eest Gajser ja Nagl. Gajseri kukkumise kasutas ära Nagl, napsates esikoha, kolmandana lõpetas sõidu Febvre.

Etapi kokkuvõttes sai esikoha Nagl, teine Gajser ja kolmas Febvre. Leok sai kokkuvõttes 16., Kullas 21. ja Lusbo 28. koha. 576 punktiga on liider Gajser, teisel kohal Cairoli (467 punkti) ja kolmandal Nagl (451 punkti). Leok on 130 punktiga 16-s, Kullas asub 38 punktiga 22. kohal.

MX2 klassi avasõidus sai Karel Kutsar korraliku stardi ja avaringil oli ta punktikoha piiril, kuid kahjuks 11 ringil jäi tal sõit pooleli. Sõidu võitis prantslane Dylan Ferrandis, teise koha sai Max Anstie ja kolmanda koha Jeremy Seewer. Eilne kiireim Pauls Jonass asus ka tänast sõitu juhtima, kuid juba avaringil kukkus ta kõvasti, jäädes rajale liikumatult lebama. Hilisema info kohaselt sai viga ranne ja oli ka peapõrutus.

MX2 klassi teises sõidus oli Kutsar kogu sõidu jooksul kolmandas kümnes. Sõidu lõpetaski ta 25. kohal. Seekord käis esikohaheitlus Anstie, Ferrandise ja Seeweri vahel, kes olid teistest selgelt kiiremad. Viimastel ringidel heitlesid tuliselt Ferrandis ja Anstie. Anstie läks lõpuks natuke hullule möödumiskatsele, olukorras jäi kaotajaks ise pikali kukkunud Anstie, mööda pääses temast ka Seewer.  

Elu teise etapivõidu teenis Ferrandis, teine oli Seewer ja kolmas Anstie. Kutsar oli täna 28-s. MX2 klassis üldarvestuses on endiselt liider 597 punktiga Herlings. Teisel kohal on Seewer (470  p) ning kolmandal kohal Jonass (403 punkti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles