Patrick Pals võidutses SuperMoto meistrivõistluste Aravete etapil

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko Supermoto meistrivõistlustel.
Anastassia Kovalenko Supermoto meistrivõistlustel. Foto: Rauno Kais

Täna sõideti Aravete kardirajal Sivitrans Eesti SuperMoto meistrivõistluste neljas etapp, kus terve päeva pakuti põnevaid võidukihutamisi ja seda enamikes klassides. Kiireimas S1 klassis olid ühed peaosalised vennad Patrick ja Prants Palsid ning Streetmoto SM arvestuses debüteeris Anastassia Kovalenko, kes võitles vapralt väiksemal tsiklil meeskonkurentide vastu.

S1 klassi kvalifikatsioon andis juba aimu, et esikohale hakkavad heitlema nii eelmine, kui see hooaeg korralikke võitluseid maha pidanud vennad Patrick ja Prants Pals (TM, Türi MK) ning valitsev Eesti meister soomlane Sami Salstola (TM), kes oli ka enne Aravete etappi punktitabelis esimene. Tänase ajasõidu kiireim oli Patrick Pals, kelle parimast ringiajast jäid Salstola 0,7 ja vend Prants 0,3 sekundit maha.

Avasõidus haaras liidrikoha Patrick Pals, kelle järgi kihutasid Salstola, tema kaasmaalane Sami Uutela (Yamaha) ja Prants Pals. Nii sõideti rongina kuus ringi, pärast mida pidi Salstola tehnilistel põhjustel seisma jääma ja langes mõned kohad. Selleks hetkeks oli Patrick Pals piisava edu sisse sõitnud, nii et Uutela ja Prants talle enam ohtlikuks ei saanud ning selles järjestuses lõpetati ka sõit. Salstola suutis peale tehnilist viperust sõitu siiski jätkata ja lõpetas neljandana. Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid esikolmiku Patrick Pals (50 punkti) ning Salstola ja Prants Pals (mõlemad 40 punkti).

SuperQuad võistlusel oli peale paari aastast pausi rajal toona kiireim noor Eesti quadisõitja olnud Ardo Tigane (Yamaha, Yamamoto RC), kes sõitis ka tänases kvalifikatsioonis välja kiireima aja.

Avasõidus sai Tigane hästi minema ja asus liidriks, kuid juba avaringi lõpus murdus tema quadil ühel maandumisel veermiku detail ja ta pidi boksi minema. Seejärel käis sõit juba lätlaste Kuzminsite perekonnasiseselt, kus seekord oli parem poeg Valerijs, alistades isa Aleksejsi kindlalt. Kolmandaks sõitis end samuti lätlane Janis Klavins (kõik KTM). Eestlastest, keda oli täna rajal ainult kaks, oli edukaim Peeter Tomp (Yamaha, Motobox Racing Team), kes sai 6. koha. Tigane naases küll rajale, aga oli konkurentidest mitu ringi maas ja oli lõpuks üheksas.

Tigane asus ka teist sõitu juhtima, kus teda jälitasid Kuzminsid ning trio kihutas esimesed kümme ringi koos, kuid siis andis taas Tigase quadi veermik järele ja noormees pidi tempot alandama. Kuzminsite perekonna duellis jäi seekord peale vanem generatsioon ning kolmandana tuli üle lõpujoone Andris Liepins (Suzuki), kuna kindlal kolmandal kohal sõitnud Tigase masin suri eelviimasel ringil välja ja ta ei saanud seda pikka aega käima. Tomp oli taas parim eestlane, lõpetades Tigase ees neljandana. Kokkuvõttes kuulus etapivõit isa Kuzminsile poja (mõlemad 47 punkti) ja Liepinsi (38 punkti) ees, Tomp (33 punkti) oli neljas ja Tigane (28 punkti) kaheksas.

Üheks publiku lemmikvõidusõiduks olid kindlasti Streetmoto SM klassi sõitjad, kus oli oma SuperMoto debüüti tegemas Anastassia Kovalenko (Honda, AK Racing Team) ning seda konkurentide tsiklitest tunduvalt väiksemal ja jõu poolest lahjemal võistlusmasinal.

Esimeses sõidus sõitis Kovalenko veidike rahulikumalt ja õppis uut spordiala ning lõpetas sõidu 12. kohal, edestades ühte meeskonkurenti. Teises sõidus võttis ta aga hoopis julgemalt ja seda juba stardist, kus möödus mitmest konkurendist ning suutis head kohta hoida terve sõidu ning lõpetas seega kaheksandana.

Kummaski sõidus võidutses soomlane Aslan Hasan poolaka Pawel Zuralski (mõlemad TM) ees ning nemad olid ka Läti arvestuses kaks paremat, kus neile järgnes eestlane Neeme Ervin (Honda, Streetmoto), kes võistleb tänavu meie lõunanaabrite tiitlivõistlustel. Eesti esikolmiku moodustasid aga Keijo Keneth Indreko (Aprilia, AK Racing Team) ning võrdselt 42 punkti kogunud Kovalenko ja Eiki Kunder (KTM).

Open masinaklassi Eesti karikavõistluste arvestuses ei leidunud kummaski sõidus vastast Marek Virvesele (Kawasaki, Motodepoo), kes võttis Aravetelt kindlate sõiduvõitudega maksimumpunktid. Mõlemas sõidus järgnes eestlasele soomlane Otto Lappalaine (Honda) ning kahe sõidu kokkuvõttes saavutas kolmanda koha lätlane Gatijs Tikins (Yamaha), kes oli sõitudes neljas ning kolmas.

Streetmoto Bike klassis oli mõlemas sõidus esikolmik Margus Nilisk (Honda, RedMoto Racing), Peeter Vaher ja Aare Pihlak (mõlemad Yamaha).

Sivitrans Eesti supermoto meistrivõistlused jätkuvad 6. augustil Riia lähistel 333 rajal, kus peetakse sarja eelviimane etapp. Finaalvõistlus, mis pidi algselt toimuma Tartus, toimub 28. augustil Tabasalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles