Venemaa tennisistidele anti ITFi poolt roheline tuli

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITFi president David Haggerty.
ITFi president David Haggerty. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Tennise Föderatsioon (ITF) andis teada, et kõik kaheksa Rio olümpiamängudele kvalifitseerunud Vene tennisisti võivad Brasiilias võistelda.

Kõik kaheksa sportlast on olnud osalised ranges dopinguvastases programmis väljaspool Venemaad. 205st proovist, mida on kogutud alates 2014. aastast, 83 (40 protsenti) on tehtud võistluste ajal ning 122 (60 protsenti) võistlusväliselt. «ITF usub, et see hulk (proove – toim) on piisav kaheksa Vene tennisemängija jaoks ning need vastavad asjakohastele nõuetele, mis puudutab täna ROKi poolt tehtud otsust, seisis ITFi avalduses.

«ITF kontakteerub ka WADAga, et olla kindel nende mängijate puudumises WADA raportist (teatavasti ei saa ükski WADA raporti kuuluv isik Rio olümpial osaleda – toim),» lisas ITF. «Ent me peame õigeks, et puhtad sportlased peavad olümpiale pääsema ning loodame näha Rios veel venelasi ka teistelt aladelt

Venemaa tennisekoondisesse kuuluvad meestest Andrei Kuznetsov (ITF 42.), Jevgeni Donskoi (ITF 80.) ja Teimuraz Gabašvili (ITF 101.). Naistest esindavad Venemaad aga üksikmängus Svetlana Kuznetsova (WTA 10.), Anastassia Pavljutšenkova (WTA 19.), Darja Kasatkina (WTA 29.) ja Jekaterina Makarova (WTA 30.) ning paarismängus Jelena Vesnina (WTA 24.). Venelastel tuleb seejuures hakkama saada oma esireketi Maria Šarapovata, kes kannab kaheaastast karistust positiivse dopinguproovi (meldooniumi manustamise – toim) eest.

ROK teatas pühapäeval, et otsustas Vene kergejõustiklastele määratud olümpiakeeldu mitte rakendada kogu Venemaa olümpiakoondisele. Niisiis lükkas ROK lõpliku otsuse tegemise spordialaliitudele, kes võtavad iseseisvalt seisukoha Vene sportlaste suhtes. Seda siiski vaid juhul, kui nad täidavad WADA poolt nõutud kriteeriume. Olümpialt jäävad kindlalt eemale kõik varasemalt dopinguga patustanud atleedid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles