Martin Rump võidutses Tais

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump.
Martin Rump. Foto: Sutton Images

Martin Rump võitis Tais peetud Audi R8 LMS CUP neljanda võidusõidu.

Audi R8 LMS CUP teine etapp algas noorele eestlasele keeruliselt. Kvalifikatsioonist sai Rump turvalise teise tulemusega kaheksa parima sekka, kes said õiguse osaleda superkvalifikatsioonis (Superpole), milles otsustatakse esimesed kaheksa stardipositsiooni. Vaid ühest ringist koosnevas Superpole’is sai Rump paremuselt neljanda aja, mis aga hiljem kustutati, kuna eestlane oli viimases kurvis liialt rajalt kõrvale kaldunud. Seega tuli startida kaheksandalt positsioonilt.

Start läks suuremate viperusteta kuni teise ringi keskel rammis rajalt kõrvale kaldunud ja seejärel sinna ohtlikult naasnud kaasvõistleja Rumbi autot nii, et viimane paiskus sisekurvi seina. Vigastused olid siiski minimaalsed ja pärast boksipeatust rajale naastes suutis eestlane sõita välja kiireima ringiaja, mis tagas talle järgmiseks võistlussõiduks esimese stardipositsiooni.

Nädalavahetuse teine võidusõit kulges täielikult Rumbi kontrolli all starditulest finišilipuni. Võit tuli turvalise 7,3 sekundilise edumaaga ja taas võistluste kiireima ringiajaga.

Punktiseis on pärast teist etappi tihe. Juhib belglane Alessio Bicariello 65 punktiga. Teine on eks-F1 sõitja Alex Yoong 62 punktiga ning kolmas Rump 61 punktiga.

Järgmine võistlus toimub Malaisias Sepangi F1 ringrajal, 13-14. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles