Taaramäe tiimikaaslane võib Rio olümpial osaleda iseseisva sportlasena

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilnur Zakarin.
Ilnur Zakarin. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) täitevkomitee otsus, et Rio olümpial ei tohi võistelda varem dopinguga vahele jäänud Venemaa sportlased, on pannud keerulisse olukorda Katjuša ratturi Ilnur Zakarini.

Portaal Cyclingnews kirjutab, et kui UCI ei peaks lubama Rein Taaramäe tiimikaaslasel Zakarinil, kes teenis 2009. aastal anaboolse steroidi methandienone kasutamise eest kaheaastase võistluskeelu, olümpial Venemaa eest võistelda, saab 26-aastane mees end proovile panna iseseisva sportlasena, kirjutas Spordipartner.ee.

Katjuša mänedžer Vjatšeslav Jekimov ütles Touril, et Zakarin on alates mullu novembrist andnud 12 võistlusvälist proovi ning kõiki neid on testitud Euroopa laborites Pariisis, Lausanne'is ja Barcelonas.

Kui UCI ei peaks äsjalõppenud Tour de France'il 17. etapi võitnud Zakarinit starti lubama, pöördutakse suure tõenäosusega Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles