Pettunud Isinbajeva: minu võitlus Rio olümpiakoha eest on lõppenud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Venemaa teivashüppaja Jelena Isinbajeva teatas eilse Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROKi) otsuse järel, et rohkem ta olümpiakoha eest võidelda ei kavatse.

ROK otsustas eile, et kuigi Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) iseseisva uurimiskomisjoni põhjaliku raporti andmeil juhtis ja rahastas Venemaa riiklikult dopingutarvitamist, ei ole see piisav, et jätta Venemaa olümpiamängudelt eemale. Lõplik otsustamisõigus jäeti küll rahvusvahelistele alaliitudele, kuid kahekordne olümpiavõitja Isinbajeva teatas, et tema enam Riosse pääsemise eest võidelda ei jaksa.

«Meie võitlus Rio koha pärast on lõppenud. Pole minu saatus seista olümpiamängudel taas kõige kõrgemal poodiumiastmel. Venemaa hümn ei kõla enam minu auks ja ma ei saa oma kallitele fännidele oma teivashüpetega enam rõõmu tuua,» kirjutas pettunud Isinbajeva oma Instagrami kontol. «Meie kaitsetaktika oli nõrk, ütleksin koguni, et see puudus sootuks. Mitte keegi ei kaitsnud mu õiguseid,» lisas venelanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles