Odaviske MMi hõbemedalisti positiivne dopinguproov on Egiptuse olümpiakomitee sisetöö?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihab Abdelrahman
Ihab Abdelrahman Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Egiptuse Antidopingu Agentuur andis eile teada, et Pekingi kergejõustiku MMil odaviskes hõbemedali võitnud Ihab Abdelrahman on andnud positiivse dopinguproovi. Egiptuse Kergejõustikuliidu presidendi sõnul on tegemist lihtsalt kohaliku olümpiakomitee kättemaksuga odaviskajale.

Abdelrahmani B-proov saadeti Barcelona laborisse ning kui see peaks positiivseks osutuma, peab mees Rio olümpiamängud vahele jätma. Negatiivse B-proovi korral tühistatakse talle määratud ajutine võistluskeeld.

Küll aga võib tegemist olla kättemaksuga, mis on organiseeritud Egiptuse olümpiakomitee poolt. Nimelt teatas Egiptuse Kergejõustikuliidu president Walid Ata, et Egiptuse olümpiakomiteele ei meeldinud Abdelrahmani avalik kriitika Egiptuse olümpiadelegatsiooni juhi pihta.

«Maailmaklassi Ihab Abdelrahman, kes on teinud Egiptuse, Araabia ja Aafrika ajalugu, on puhas sportlane. Teda on testitud nii võistlusväliselt kui võistlussiseselt. Ta on andnud üle 60 dopinguproovi ning pole möödunud ühtegi kuud, kui talt poleks võetud vereproovi. Ja nüüd, kui teda testitakse Egiptuses, annab ta äkki positiivse dopinguproovi,» rääkis Ata, kelle hinnangul on tegemist vägagi hämara juhtumiga ning seda kohaliku Egiptuse olümpiakomitee tellimisel.

«Te ei saa kätte maksta ei Walid Atale, Ihab Abdelrahmanile ega kellelegi kergejõustiku perekonnast. Teie pahatahtlikkus, viha ja kadedus on viinud selleni, et tahete Egiptusele kätte maksta. Te mõrvate Egiptuse inimeste õnnejoovastuse, mis oli kõigest paari päeva kaugusel,» jätkas Ata, kelle hinnangul oleks Abdelrahman tõsine pretendent olümpiamedalile.

Ka kohalik spordiajakirjanik Reem Abulleil kinnitab seda teooriat. «Olen seda olukorda uurinud ning Egiptuse olümpiakomitee on tõesti Abdelrahmani peale vihane, sest ta keeldus koostööst nende palgatud inimesega,» kinnitas ajakirjanik.

«Seega nad väidavad, et ta jäi kolm kuud tagasi dopinguga vahele. Egiptuse olümpiakomitee palgatud Rio delegatsiooni juht on problemaatiline inimene ning kõigil sportlastel on temaga probleeme. See ei pruugi olla juhus, et viis päeva pärast Abdelrahmani kriitikat tema pihta ilmub välja positiivne dopinguproov. Tegu on kahtlase juhtumiga ning kui see teooria peaks tõsi olema, siis mul pole Egiptuse olümpiakomitee käitumise kohta sõnu,» jätkas Abulleil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles