Vormel-1: sport või raamatupidajate võidusõit?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 võistkondade juhtidel eesotsas Ferrari bossi Maurizio Arrivabenega (paremal) on palju küsimusi. Vastuseid peab andma Bernie Ecclestone (esiplaanil).
Vormel-1 võistkondade juhtidel eesotsas Ferrari bossi Maurizio Arrivabenega (paremal) on palju küsimusi. Vastuseid peab andma Bernie Ecclestone (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Pidurid kaovad? Pole eriti tähtis. Keegi keerab konkurendile ette? Pole eriti tähtis. Keegi ületab 21 sentimeetri võrra rajapiiri või ütleb raadiosides midagi valesti? Väga tähtis! Just sellised vastakad tunded tekivad praegu vormel-1 sarja jälgides.

Miks me näeme ja kuuleme pidevalt sõitjate omavahelist lapsikut jagelemist? Kurtmised stiilis «vaadake, mida ta teeb» või «ta ei lase mind mööda» on saanud sarjas tavaliseks. Kuhu on jäänud sõitjad, kes võitlevad mees mehe ja hammas hamba vastu ega nurise? Ja kas sarjas üldse soositakse enam seesugust võitlust või on hinnas igas mõttes «poliitkorrektsed» sõitjad, kelle saatuse üle otsustamise viimane sõna jääb ametnikele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles