Venemaa spordiminister pöördus viimases lootuses veel kord IAAFi poole

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Mutko
Vitali Mutko Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS

Venemaa spordiminister Vitali Mutko palus Rahvusvahelist Kergejõustikuliidult (IAAF), et organisatsioon ikkagi lubaks dopingust puhastel sportlastel Rios võistelda.

Kuna Rahvusvaheline Spordiarbitraaž otsustas Venemaa 68 sportlase ühiskaebust neile määratud võistluskeelu tühistamiseks mitte rahuldada, siis jäi venelastele veel lootus, et ehk otsustab Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) nende sportlased olümpiale lubada. Eile teatas aga ROK, et lõplik sõna jääb rahvusvahelistele alaliitudele. Juba varasemalt on IAAF teatanud, et nemad lubavad venelastest võistlema vaid kaugushüppaja Darja Klišina.

Nüüd pöördus Mutko veel korra IAAFi ja selle presidendi Sebastian Coe poole. «Ma ei pöördu teie poole mitte ainult riigi spordijuhina vaid ka endise sportlasena – palun kaitsege puhtaid Venemaa sportlasi ning lubage neil Rios võistelda. See ei ole õige, et sanktsioonid on kehtestatud kollektiivselt kõikidele sportlastele. Mitmed sportlased, nagu näiteks Jelena Isinbajeva, Sergei Šubenkov ja Maria Kušina, on treeninud aastaid olümpiamängude nimel,» vahendas TASS Mutko pöördumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles