Olümpialt eemale jäetud vilepuhuja Stepanova on ROKi otsuses pettunud (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Stepanova
Julia Stepanova Foto: Elena Sobol/Sputnik

Vilepuhuja Julia Stepanova, kes paljastas Venemaa kergejõustiku ulatusliku dopinguskeemi, on Rahvusvahelises Olümpiakomitees (ROK) pettunud, kuna ka temalt võeti õigus Rios võistelda. 

Nimelt oli Stepanova üks kahest Venemaa kergejõustiklasest, kellel Rahvusvaheline Kergejõustikuliit lubas Rio olümpiamängudel osaleda. Eile tegi aga ROK avalduse, et kõik Venemaa sportlased, kes on varasemalt dopingukaristust kandnud, peavad olümpia vahele jätma.

Keskmaajooksja Stepanova hinnangul on ROKi otsus ebaõiglane ning tehtud valede põhimõtete järgi, kirjutab BBC. Stepanova ja tema abikaasa Vitali mängisid võtmerolli Venemaa dopingusüsteemi paljastamises, kui andsid 2014. aastal Saksamaa dokumentaalfilmi tarbeks erinevaid tõendeid Venemaa dopingusüsteemi kohta. Sellele järgnes WADA raport, mis tõi Venemaa kergejõustiklastele rahvusvahelistel võistlustel osalemise keelu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles