Vene ujumiskoondise peatreener: miks jäetakse olümpialt eemale kaks puhast sportlast?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Morozov
Vladimir Morozov Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS

Venemaa ujumiskoondise peatreenerit Sergei Kolmogorovi hämmastab, miks jätab Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) olümpialt eemale Vladimir Morozovi ja Nikita Lobintsevi. Kumbki sportlane pole tema sõnul elu jooksul dopinguga vahele jäänud. Samuti ei esine kummagi ujuja nimi kurikuulsas WADA raportis.

Täna FINA poolt avaldatud teate kohaselt jääb Rio olümpialt eemale seitse Venemaa ujujat ning nende seas on nii Morozov kui Lobintsev. «Nad ei ole kunagi dopingureegleid rikkunud. Morozov on täiesti puhas, Lobintsevilt leiti küll meldooniumi, aga see ei ületanud lubatud piirmäära. Talle ei määratud selle eest ka mingisugust karistust,» rääkis Kolmogorov.

Morozov on üks maailma tippujujaid, kellel on ette näidata 2012. aasta olümpiamängude pronksmedal 400 m vabaltujumise teatevõistluses. Ta on ka kolmekordne maailmameister ning üheksakordne Euroopa meister.

Lobintsev võitis hõbemedali Pekingi mängude 200 m vabaltujumise teatevõistluselt. Samuti on tal ette näidata Londoni olümpia pronksmedal 100 meetri vabaltujumise teatevõistluselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles