Olümpialt eemale jääv ujumistäht: kahju, et kaotan lollide pärast neli aastat oma elust (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Jefimova
Julia Jefimova Foto: AFP/SCANPIX

Rahvusvahelise Ujumisliidu otsusel Rio olümpiamängudelt eemale jääv neljakordne venelannast maailmameister Julia Jefimova lausus pettunult, et ei tunne endal mingit süüd.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee langetas pühapäeval otsuse, et ei eemalda kogu Venemaa koondist 5. augustil algavatelt suvemängudelt, vaid jätab otsustamise alaliitudele. Ujumisliit teataski, et ei luba mitut Venemaa sportlast mängudele. Nende seas on ka Jefimova, kes andis tänavu aasta alguses meldooniumi sisaldanud dopinguproovi, kuid pääses karistusest. Samas on ta kandnud 2013. aastal 16-kuulist dopingukaristust.

«Toona olin ise täielikult süüdi, aga praegu ei näe ma endal mingit süüd. Lihtsalt naljakas,» sõnas Jefimova telekanalile «Matš TV». «Asusin treenima koos isaga. Algul oli isegi basseini pea võimatu pääseda. Elasime olümpiaküla lähedal, kuid igal päeval kulus sõiduks kaks kuni kaks ja pool tundi,» kirjeldas Jefimova oma viimase aja tegemisi. «Isegi Brasiilia ajakirjandus, kes kirjutab peamiselt vaid jalgpallist, andis aina minu tegemistest teada – nüüd läks ta sinna, nüüd tegi seda või toda,» vahendab Sport Ekspress Jefimova sõnu.

«Kõik on mulle öelnud, et olen andekas ja peaksin võistlema. Aga sisimas kraabib ikka. Seda kõike on emotsionaalselt raske taluda. On keeruline, kui kaotad neli aastat oma elust mingite lollide pärast, kes on otsustanud pisut mängida. Praegu mul treenerit enam pole. Isa õppis temalt kõike, mida sai. Isa pole mind alt vedanud, tema ei kao kuskile,» rääkis Jefimova, kes on kaevanud esmaspäeval avalikustatud võistluskeelu Rahvusvahelisse Spordiarbitraaži. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles