Gerd Kanter kontrollis Kohilas olümpiavormi, ketas lendas 62 meetri peale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Tairo Lutter

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter tegi täna Kohilas viimase olümpiaeelse võistluse kodumaa pinnal. Äsja treeninglaagri lõpetanud Kanteri parimaks tulemuseks jäi avakatsel heidetud 62.04. Üle 60 meetri saatis ta ketta veel neljal katsel.

Enne võistlust:

Paljude heitjate meelisvõistluspaigaks saanud Kohila staadionil on Kanter heitnud läbi aegade oma pikima kettakaare Eestis, paisates 2009. aastal heitevahendi 71 meetri ja 64 sentimeetri kaugusele. Ka möödunud hooaja parim tulemus 66.02 sündis oma kolmandat olümpiamedalit jahtima asuval mehel Kohilas. Sellega sai ühtlasi täidetud ka Rio olümpianorm.

Olümpia-aasta maailma edetabelis asub Kanter Amsterdami EMi pronksitulemusega 65.27 alles harjumatul 33. kohal. Vaid meetrijagu parem resultaat tõstaks meie olümpialootuse juba maailma edetabelis 16. positsioonile, täpselt kaasmaalasest värske Eesti meistri Martin Kupperi selja taha. Kupperil on tänavu kirjas 66 meetri ja 61 sentimeetrine kettakaar.

Kettaheitevõistlus Kohila staadionil algab täna kell 12.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles