Michael Jordan lõpetas aastakümneid kestnud vaikimise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jordan.
Michael Jordan. Foto: SCANPIX

Korvpallitäht Michael Jordan, kellele heideti karjääri jooksul korduvalt ette, et ta ei kasutanud oma kuulsust vajalike poliitiliste avalduste tegemiseks, avas USAs toimunud tulistamiste asjus viimaks suu. «Ma ei suuda enam vaikida,» sõnas Jordan riigis valitsevaid pingeid kommenteerides, teatades lisaks, et annetab olukorra parandamiseks kahele heategevusorganisatsioonile kaks miljonit dollarit.

Jordani sõnul sundisid teda kõnelema nii mustanahaliste elanike kui ka politseinike tulistamised. «Ma tean, et see riik suudab olla parem,» lausus Jordan ESPNi toetusel tegutseva veebilehe theundefeated.com vahendusel. Vägivald on korvpallitähe elu lähedalt puudutanud, sest 1993. aastal hukkus maanteeäärses parklas toimunud tulistamises tema isa James Jordan. «Uhke mustanahalise ameeriklasena, kes kaotas oma isa mõttetu vägivallateo tagajärjel, häirivad mind sügavalt afroameeriklaste tapmised võimuesindajate käe läbi. Kuid mind ajab marru ka argpükslik viha politseinike vastu, keda jahitakse ja tapetakse,» lausus Jordan.

«Leinan koos peredega, kes kaotasid lähedase inimese, sest tean, millist valu nad tunnevad,» lisas Jordan, kes annetab miljon dollarit mõlemale heategevusorganisatsioonile, mis tegelevad politsei ja kogukondade vaheliste suhete parandamisega. «Ehkki tean, et need annetused ei aita probleemi lõplikult lahendada, loodan, et neist on abi positiivsete muutuste elluviimisel,» sõnas Jordan.

USAd on viimastel kuudel raputanud mitu juhtumit, kus politseinik on maha lasknud mustanahalise inimese. Kuu alguses tapeti aga Dallases toimunud politseivastasel meeleavaldusel viis politseinikku ning üle-eelmisel nädalavahetusel kordus samasugune tragöödia Baton Rouge'is, kus tulistaja lasi maha kolm politseinikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles