Skandaalne austraallane kaotas Kanada noorukile: kas süüdi olid Pokemonid?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Kyrgios.
Nick Kyrgios. Foto: SCANPIX

Erinevate skandaalidega silma paistnud austraallane Nick Kyrgios, kes on meeste maailma edetabelis 19. kohal, kaotas Kanadas peetava Rogers Cupi tenniseturniiri avaringis üllatuslikult 17-aastasele Denis Shapovalovile. Edetabelis alles 370. kohal olev Šapovalov jäi kolmes setis peale 7:6 (2), 3:6, 6:3 ning kohtub teises ringis bulgaarlase Grigor Dimitroviga.

«Mängisin hea emotsiooni pealt,» lausus Shapovalov pärast võitu ESPNi vahendusel. Turniirile pääses ta seejuures vabapääsmega, mille teenis tänu tänavuse Wimbledoni noorteturniiri võidule. «Ta on veel esisajast kaugel, kuid usun, et kerkib sinna kiirelt,» tunnustas ka Kyrgios noort vastast.

Enne turniiri algust hurjutasid Kyrgiose poolehoidjad teda selle eest, et ta pühendus pealtnäha liialt ülipopulaarsele Pokemon Go mängule. Kyrgios ei varjanud ka ise, et on Pokemonide püüdmisest lummatud. Siinkohal mõned väljavõtted tema viimastest Twitteri-postitustest:

  • «Tõesõna, muna haudumine erutab mind hetkel rohkem kui murdepalli võitmine.»
  • «Söö, maga, mängi Pokemon Go’d.»
  • «Kuulge, Pokemon Go on ju eriti äge. Ausõna, mängin seda praegu rohkem kui tennist.»
  • «Kas Fed või Nole kogusid 2000CP Gyaradosid... ei usu.»

Mängu jooksul 18 topeltviga ja 44 lihtviga teinud Kyrgios pakkus kõneainet ka sellega, et pöördus ühel pooltevahetusel istet võttes publikus istuva sõbra poole ja ütles: «Ma lähen koju. Ma ei tea, mida sina teed, aga mina lähen otseteed koju.» Pukikohtunik pidi talle seepeale diskreetselt meelde tuletama, et räägitud jutt jõuab mikrofonide vahendusel kõigini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles