Quintanat asendab Rio olümpial Tour de France'il säranud mägironija

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarlinson Pantano.
Jarlinson Pantano. Foto: Colin Flockton/GodingImages/PA Images

Rio olümpiamängud haiguse tõttu vahele jätvat rattaspordi ühte nimekamat tegijat Nairo Quintanat asendab Kolumbia koondises Jarlinson Pantano, kes näitas äsja lõppenud Tour de France'il head minekut, kirjutas portaal Cyclingnews.

27-aastane mägironija võitis Prantsusmaa velotuuril 15. etapi ning tuli 17. ja 20. etapil teiseks. Kokkuvõttes sai Pantano 19. koha.

26-aastast Quintanat peeti enne Tour de France'i Chris Froome'i suurimaks ohustajaks, aga salapärase allergia tõttu ei õnnestunud tal Froome'ile oodatud vastupanu osutada. Varem Tour de France'il kahel korral teisena lõpetanud Quintana piirdus seekord kolmanda kohaga. Nüüd saab ta Kolumbia koondise arstide sõnul 20 päeva puhkust ja selle aja jooksul peaks selguma, mis Quintanal Touri ajal täpselt juhtus.

«Minu keha ei allu enam mulle. See võib olla mingi allergia, sest mu jalad ei saa piisavalt hapnikku,» rääkis Quintana pärast Tour de France'i 18. etappi. «Saan Tourilt koju naasta õnnelikuna. Minu jaoks on pärast kõiki probleeme poodiumil lõpetada suur saavutus,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles