Mart Seim tõuseb 2014. aasta tõstmise MM-pronksile? (2)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd. Foto: SCANPIX

Täna jõudis avalikkuse ette uudis, et Venemaa tõstja Ruslan Albegov põrus Londoni olümpiamängude dopinguproovide järeltestimises. Toona võitis Albegov pronksmedali, kuid 2013. ja 2014. aastal krooniti mees ka maailmameistriks. Need tulemused nüüd tõenäoliselt kõik tühistatakse.

Kui tulemused tühistatakse, siis saab eestlasest tõstja Mart Seim endale juurde veel ühe MM-medali. Kui pärast Aleksei Lovtševi positiivset dopinguproovi tõusis Seim 2015. aasta Houstoni MMil pronksmedalilt hõbemedalile, siis Albegovi positiivne dopinguproov tähendab tõenäoliselt seda, et 2014. aasta Almatõ MMil kerkib Seim üldarvestuses neljandalt kohalt pronksmedalile.

Kui muudatus lõpp-protokollis läbi viiakse, siis lisaks suurele pronksile saab eestlane ka tõukamise väikese pronksmedali.

«See on tõenäoline, et niimoodi läheb. Tavaliselt tühistatakse positiivse dopinguproovi järel kõik tulemused alates proovi võtmisest,» sõnas Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior Postimehele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles