Ametlik otsus: Putini lemmikala sportlased lubatakse olümpiale (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) on tuntud judofänn ja tal on ka must vöö.
Vladimir Putin (vasakul) on tuntud judofänn ja tal on ka must vöö. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuur Reuters teatas täna, et Rahvusvaheline Judoföderatsioon (IJF) otsustas Venemaa koondise lubada Rio olümpiale.

Pühapäeval langetatud Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROKi) otsuse järgi jäeti erinevate rahvusvaheliste alaliitude otsustada, kas suuremahulises ja riigi poolt toetatud dopingukasutamises süüdistatud Venemaa sportlased lubada augustis toimuvatele olümpiamängudele või ei. Kui Venemaa kergejõustiklased, ujujad ja aerutajad ei pääse rahvusvaheliste alaliitude otsuste järgi OMile, siis Rahvusvaheline Judoföderatsioon (IJF) ühines täna Rahvusvahelise Tenniseliidu otsusega ja lubab venelased suurele spordipeole.

Reutersi vahendatud uudises tuuakse sealjuures välja asjaolu, et IJFi aupresidendiks on Venemaa president Vladimir Putin, kes on küll ehk rohkem tuntud suure jäähokifännina, kuid armastab väga ka judot. Putin on juba aastaid innukas judoharrastaja ning nüüdseks ka musta vöö omanik.

IJFi president Marius Vizer väitis aga Reutersi vahendusel, et Venemaa sportlaste OMile lubamise juures ei mänginud rolli Putini judolembus. «Kõiki neid sportlasi (seitset mees- ja nelja naisjudokat- toim.) on alates eelmise aasta septembrist kuni selle aasta maikuuni testitud mitmetel kordadel ja paljudel rahvusvahelistel judoüritustel, mitte Venemaal. Keegi pole saanud karistada, keegi pole saanud halbu näitajaid,» selgitas Vizer.

Positiivse otsuse venelaste OMile lubamise kohta tegi täna lisaks veel ka Rahvusvaheline Laskespordiföderatsioon. «18 Venemaa laskjat, kes on üles antud Rio olümpiamängudel osalemiseks, ei mainita McLareni raportis ja nad pole meie valduses oleva informatsiooni järgi andnud ka positiivseid proove,» teatati Laskespordiföderatsiooni ametlikus otsuses.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles