Robert Harting: ROKi president on dopingusüsteemi osa

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting.
Robert Harting. Foto: SCANPIX

Kettaheite olümpiavõitja Robert Harting tegi kaasmaalasest Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) presidendi Thomas Bachi kodumaa meedias pihuks ja põrmuks, nimetades teda dopingusüsteemi osaks.

«Mul on tema pärast häbi. Minu arvates pole Bach üks osa antidopingusüsteemist, vaid hoopis dopingusüsteemist. Olen temas ka varem pettunud olnud, aga see on täiesti uus dimensioon,» ütles Harting uudisteagentuurile DPA.

Hartingu avaldus tuli pärast seda, kui ROK otsustas Venemaa koondist tervikuna Rio olümpialt mitte eemale jätta. Täielikku keeldu pooldas Maailma antidopinguagentuur (WADA), kelle nn McLareni raportis leidis kinnitust Venemaa riiklik dopingusüsteem.

2012. aastal Londoni olümpiavõitjaks kroonitud Harting avaldas lisaks pettumust, et Venemaa kohta dopingupaljastusi teinud Julia Stepanova jääb ROKi otsusega olümpialt eemale. «See pole õige. Ta on ära hoidnud nii palju kahju, mis kergejõustikumaailmale oleks võinud tekkida. Tema osalemine oleks Vladimir Putinile korralik laks näkku olnud,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles