Tanel Kurbas leidis elu esimese välisklubi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kurbas (palliga).
Tanel Kurbas (palliga). Foto: Tairo Lutter

Viimased viis hooaega TÜ/Rocki korvpallimeeskonna ridades mänginud Tanel Kurbas jätkab oma karjääri valitseva Rootsi meistri Södertälje Kingsi ridades.

28-aastasele Eesti koondislasele on tegemist esimese välislepinguga, varasemalt ka BC Kalev Cramo ning Dalkia/Nybiti värve esindanud mees sõlmis Rootsi viimase nelja hooaja meistriga ühe aastase lepingu.

«Olen terve karjääri Eestis mänginud ja tundsin, et aeg on edasi liikuda,» lausus Kurbas. «Kui kuulsin, et Södertälje on minust huvitatud, tekkis mul ka nende enda vastu suurem huvi. Tegemist on tugeva võistkonnaga mis saavutab edu läbi treeningute ja kõva võitlusvaimu. Boonuseks on ka asjaolu, et Kings mängib eurosarjades ja käesoleval hooajal peame tiitlit kaitsma. Lepingule aitas kaasa ka Reinar Hallik, kes peatreenerit teadis ja oskas anda nõu, kuidas esimesel hooajal välismaal hakkama saada.»

Kingsi peatreener Vedran Bosnici sõnul jäi Kurbas neile silma euromängude ajal Rocki vastu juba paar aastat tagasi. «Tal on potentsiaali meie juures mängides olla 20-30% parem korvpallur, kui ta seda nüüd on. Meie treenerite tiim hakkab tegema suurt tööd, et ta meie meeskonda sulanduks ja mängijana edasi areneks. Meil on temale pandud suured ootused ja ma olen väga rahul, et ta meie meeskonnaga liitus.»

Kurbase ülemineku eest hoolitsenud Kokkuta Managemendi agendi Marten Lombiotsa sõnul aitas lepingule kaasa ka Euroopa meistrivõistlused eelmisel suvel, kus Kurbas häid esitusi pakkus. «Tanel on kogenud mängumees, kes on tõestanud taset nii endiste koduklubide, kui ka koondise juures. Euroopa meistrivõistluste finaalturniir tõi temale juurde huvilisi. Södertälje pakkumine oli neist parim ning viimase kahe kuu jooksul jõudsime lõpuks kompromissile mis rahuldab mõlemaid osapooli.“»

Algaval hooajal mängib Rootsi kõrgliigas lisaks Kurbasele ka Jaan Puidet Jämtländ Basketis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles