Ema ja poeg teevad Rio olümpiamängudel ajalugu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nino Salukvadze (vasakul) ja tema poeg Tsotne Machavariani.
Nino Salukvadze (vasakul) ja tema poeg Tsotne Machavariani. Foto: Shakh Aivazov/AP

Rio de Janeiro olümpiamängudel tehakse ajalugu, sest samadel mängudel osalevad samal spordialal esmakordselt ema ja poeg.

Grusiinlanna Nino Salukvadze jaoks on Rio mängud karjääri jooksul juba kaheksandad, sest 47-aastane sportlane debüteeris 1988. aastal Soulis ja on pärast seda osalenud kõigil suveolümpiamängudel. Seejuures oli esimene olümpia veel Nõukogude Liidu koosseisus Salukvadze jaoks karjääri edukaim, sest ta sai kuldmedali 25 m sportpüstoli võistluses ja hõbeda 10 m õhupüstoli alal, kirjutas ERRi spordiportaal.

Esmakordselt saab Salukvadze võistelda aga samal olümpial oma 18-aastase poja Tsotne Matšavarianiga, kes kvalifitseerus Riosse tänu isiklikule rekordile veebruaris peetud EMil. «See on minu jaoks topeltrõõm, sest osalen esimest korda elus olümpiamängudel ja võistlen Rios kõrvuti emaga,» lausus Matšavariani agentuurile Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles