Antidopinguekspert: Riosse pääseb ka venelasi, kes petavad (6)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doping. Pilt on illustratiivne.
Doping. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Endine Venemaa antidopinguagentuuri (RUSADA) töötaja Vitali Stepanov usub, et Rio olümpiamängudel osaleb ka neid Venemaa sportlasi, kelle dopingukasutamisele pole jäilile saadud.

Stepanov ja tema abikaasa Julia Stepanova on viimasel aastal kuulust kogunud Venemaa dopinguprogrammi paljastajatena ja mõlemad on nüüdseks Venemaalt ära kolinud.

«Usun, et Riosse pääseb ka mittepuhtaid venelasi. (Eelmisel nädalal avaldatud) McLareni raport tõestas, et Venemaa dopinguprogramm hõlmas enam kui 20 spordiala, mis on esindatud ka olümpial. See oli süsteem, mis mätsis kõik kinni. Seega jah, arvan, et Rios võistleb ka venelasi, kes kasutasid dopingut,» ütles Stepanov BBC-le.

Rahvusvahelise olümpiakomitee otsuse järgi peavad venelaste olümpiakõlbulikkuse selgitama alaliidud. Näiteks rahvusvaheline sõudeliit (FISA) lubab Riosse 28st Venemaa sõudjast vaid kuus, sest ülejäänud 22 sportlast oldi testitud vaid läbi kurikuulsa Moskva labori. Rahvusvaheline judoliit andis rohelise tule aga kõigile Venemaa judokatele.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles