Suur nädalavahetus koidab: autoralli MM-sari jätkub Soomes

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Poola rallil.
Ott Tänak ja Raigo Mõlder Poola rallil. Foto: Timo Anis

Autoralli MM-sarjas on sel nädalavahetusel kavas hooaja kaheksas etapp, kui kihutama asutakse legendaarsetel Soome kiiruskatsetel. Soome rallit peetakse suurte kiiruste tõttu õiguse autoralli MM-sarja üheks oodatumaks võistluseks.

Viimati Poola MM-rallil teise koha saavutanud Ott Tänak asub kõrget kohta püüdma ka Soomes ning pärast eelmist võistlust leitigi eestlase tööandja DMACKi leerist, et sel aastal võiks head tulemust just oodata veel Soomest ning seejärel ka Suurbritannia rallilt.

«Soome ralli on alati hooaja kõrghetk. Kõik piloodid armastavad suuri kiiruseid ning Ameerika mägesid meenutavaid kiiruskatseid. Oleme pärast Poola rallit enesekindlad ning proovime taaskord kõvasti pingutada. Olen Soomes juba päris mitu korda võistelnud ning seega on mul seal sõitmiseks vajalik kogemustepagas olemas. Kui tunnen end hästi, siis peaks meil võimalus olemas olema,» rääkis Tänak.

Soome MM-rallil on traditsiooniliselt võimutsenud kohalikud sõitjad ning algusaastatel noppisid nende kõrval mõned võidud ka rootslased.

Põhjamaadest läks esimest korda võit välja alles 1990. aastal, kui esikoha teenis hispaanlane Carlos Sainz (esimene Soome ralli oli kavas juba 1951. aastal).

Lisaks soomlastele, rootslastele ja ühele hispaanlasele on Soomes võite jagunud veel prantslastele (Didier Auriol 1992, Sebastien Loeb 2008, 2011, 2012 ning Sebastien Ogier 2013) ning ka eestlasele Markko Märtinile (2003).

Tänavuse Soome ralliga tehakse algust neljapäeval ning punkt pannakse võidukihutamisele pühapäeval.

MM-sarja üldarvestus enne Soome rallit:

1. Sebastien Ogier 143 punkti

2. Andreas Mikkelsen 92

3. Hayden Paddon 72

4. Jari-Matti Latvala 68

5. Dani Sordo 68

6. Mads Östberg 62

7. Thierry Neuville 61

8. Ott Tänak 52

9. Kris Meeke 26

10. Eric Camilli 23

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles