Juventuse megaost Higuain läks mitmes mõttes ajalooraamatutesse

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gonzalo Higuain.
Gonzalo Higuain. Foto: SCANPIX

Torino Juventuse jalgpalliklubi teatas eile ametlikult, et nad palkasid seni Napoli ridadesse kuulunud 28-aastase argentiinlasest ründaja Gonzalo Higuaini. Klubi teatel maksti ründaja eest koguni 90 miljonit eurot ja temaga sõlmiti viie aasta pikkune leping. Higuaini üleminek on ajalooline aga mitmes mõttes.

Higuaini üleminekust on ajaloos suuremad olnud vaid Gareth Bale’i ja Cristiano Ronaldo tehingud. Samas on Higuain nüüd kõige kallim Lõina-Ameerikast pärit jalgpallur. Eelnevalt kuulus see au brasiilasele Neymarile.

Ühe mehe eest kokku makstud üleminekusummade arvestuses on Higuain nüüd 144 miljoni euroga samuti kolmas. Selles vallas hoiab 179 miljoniga esikohta tema rahvuskaaslane Angel Di Maria ning teine on 169,1 miljoniga Rootsi koondislane Zlatan Ibrahimovic.

Itaalias nähakse aga Higuaini tehingut ohuna sealsele liigale. Juventus on Itaalia meistriks tulnud nüüd juba viis aastat järjest ja kardetakse, et nende liiga muutub sarnaseks Prantsusmaa kõrgliigaga, kus domineerib PSG.

Samas usutakse, et selline tehing kinnistab Juventuse kohta Euroopa klubijalgpalli tipus. Sel suvel on Juventus hankinud endale veel Miralem Pjanici, Marko Pjaca, Dani Alvese ning Müncheni Bayernist võeti laenule Medhi Benatia.

Higuainist ilma jäänud Napoli on aga kokkuleppele jõudnud Amsterdami Ajaxiga, kelle käest ostetakse 35 miljoni euro eest poolakas Arkadiusz Milik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles