The Guardian: üks alaliit kardab venelasi ja lubab ka dopingupatused Riosse (5)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WADA.
WADA. Foto: SCANPIX

Esmalt teatas Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF, et Venemaa kergejõustiklased ei saa Rio olümpiamängudel osaleda. Seejärel on veel mitmed alaliidud piiranud venelaste osalemist Rio olümpial. Samas olevat alaliite, kes lubavad venelased kindlasti olümpiale, kuna hirm kohtuvaidluste ees on niivõrd suur.

Praeguseks on selge, et paljud venelastest ujujad, sõudjad, aerutajad, purjetajad ja moodsad viievõistlejad jäävad olümpialt eemale, kuna vastavad alaliidud on keelanud teatud sportlastel OMil osalemise.

Mainekas Briti ajaleht The Guardian kirjutab, et paljud alaliidud kardavad aga kohtuvaidlusi ja nii ei juleta kõiki venelasi olümpialt kõrvale jätta. Nii teatab ajaleht, et üks alaliit on niivõrd mures, et nad lubavad Riosse ka need sportlased, kes olid nimeliselt välja toodud Kanada advokaadi Richard McLareni dopinguraportis.

Väidetavalt lubabki antud alaliit kõik starti asuda soovivad venelased Riosse. Seega on tõusnud päevakorda võimalus, et sellisel juhul sekkub Rahvusvaheline Olümpiakomitee ROK ja takistab nende sportlaste osalemist.

Ka tuntud spordiadvokaat Mike Morgan tunnistab, et kohtuprotsesse võib ees olla mitmeid. «Suureks probleemiks võib kujuneda McLareni raportis nimetatud sportlaste olümpialt kõrvale jätmine, kuna neid asju ei ole kohtus arutatud. Kui raporti kohaselt oli antud sportlane dopinguküttide kaitse all, siis see ei tähenda automaatselt, et ta tarvitas dopingut,» viitas Morgan kitsaskohale.

«Kui ROK ja rahvusvaheline alaliit jätavad sportlase olümpialt kõrvale ja paar kuud hiljem selgub, et antud sportlane ei ole kunagi midagi valesti teinud, siis on kahju juba tehtud. Sellisel juhul jääb üle nõuda kahjutasu,» lisas Morgan, et tulevikus võivad ees seista mitmed kohtuprotsessid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles