Eestlaste kiirenenud elutempo annab löögi meeskonnaspordi populaarsusele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan koondise fännide ees.
Ragnar Klavan koondise fännide ees. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) tellitud sõltumatu uuring näitab, et Eesti kõige populaarsem spordiala on jalgpall. Küll aga arvavad eestlased, et järgmise kaheksa aasta jooksul kerkivad senisest enam esile individuaalalad, kasvatades oma populaarsust nii jalgpalli kui korvpalli arvelt.

Rahvusvahelise meediaettevõtte Kantar Media uuring annab ülevaate eestlaste seas kõige menukamateks peetavatest spordialadest. UEFAs uuringu eest vastutav Noel Mooney sõnas Postimehele, et ennekõike oli küsitluse eesmärk saada pilt jalgpalli imidžist, et seejärel oleks võimalik ala kandepinda laiendada. Identsed küsitlused viidi läbi rohkem kui 20 UEFA liikmesriigis.

«Meie jaoks on hea uudis see, et jalgpall on selgelt kõige huvitatum spordiala. Kui vaadata järgmist spordiala, korvpalli, siis jalgpall on neist üsna palju ees. See on hea algus,» sõnas Mooney. Arvud ütlevad, et 17 protsenti vastajatest peab jalgpalli praegu kõige populaarsemaks spordialaks Eestis. Järgnevad korvpall 13 ja lumelauasõit (k.a freestyle-suusatamine) 11 protsendiga.

Populaarsust on selles uuringus määratletud kolme näitaja põhjal. Nendeks on televaatajate arv, publikuarv ning ala harrastajate hulk. Kuid tegemist on siiski subjektiivsete vastustega, sest kuigi Mooney sõnul küsitleti inimesi üle 20 minuti, siis vaevalt et kõik soostusid küsimusi sügavamalt analüüsima. Seda enam, et uurimisküsimusi oli teisigi. Ka jalgpalliliidu avalike suhete juht Mihkel Uiboleht tunnistas, et sellele küsimusele ei ole kerge vastata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles