Tumedad juuksed päästavad Contadori dopingujamast?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: SCANPIX

Samal ajal kui rattamaailm ootab, millise otsuse langetab Hispaania alaliit Alberto Contadori dopingujuhtumi kohta, murravad arstid pead, kuidas eristada tahtlikku keelatud ainete manustamist roiskunud lihast saadud klenbuteroolist.

Mitmete viimaste positiivsete klenbuterooli juhtumite korral on avastatud kogused väikesed, mis võivad olla organismi sattunud just saastunud liha kaudu, kirjutab Spordipartner.

Näiteks Saksamaa lauatennisemängijale Dmitri Ovtšarovile, kes andis klenbuterooli sisaldanud testi mullu augustis, riigi alaliit karistust ei määranud, sest tema juustest võetud proov näitas, et aine oli sattunud organismi liha kaudu.

«Klenbuterool avaldub 20 korda paremini tumedates juustes kui heledates,» ütles Saksamaal Kreischas asuva WADA poolt akrediteeritud labori direktor Detlef Thieme. Kuna Ovtšarov on tumedapäine, pole põhjust nimetatud laboris tehtud kordustesti tulemuses kahelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles