Kiviõli tuhamäel võetakse tänavatsiklitel mõõtu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavatsikliga sõitmise harrastaja.
Tänavatsikliga sõitmise harrastaja. Foto: Albert Screuder

Esmakordselt kolmepäevalisena toimuv Kiviõli Motofestival saab vägeva avapaugu juba reedel 5. augustil, kus põhiline rõhk on pealtvaatajatele suunatud võistlustel. Nii saavad tänavatsiklite omanikud kõik oma sõiduoskused mängu panna ja aja peale Kiviõli tuhamäe tippu vallutama minna.

Esimest korda toimuva tänavatsiklite mäkketõusuvõistlus sai ka kohe organisaatorite poolt kõlava nime – PLÄKK ehk siis PLastikute mÄKKetõus. Sellele vaatemängulisele võistlusele on oodatud võistlema kõik Eesti teeliikluseks lubatud ja kehtiva ülevaatusega tsiklid. Võisteldakse kolmes klassis – Parketimaasturid, Plastikud ja Vurrid. Esimeses klassis oodatakse rajale endurosuunitlusega tsikleid registrimassiga vähemalt 180 kg. Plastikutes saavad osaleda kaalupiiranguta tsiklid, mille tüüpilisteks esindajateks on kõik kruiseri ja chopperilaadsed, klassikalised ning plastikuga kaetud või katmata naked rattad. Vurrides lastakse rajale aga kõik alla 180 kg tühimassiga endurorattad.

Võisteldakse mägiautode rajal, kust iga päev saab neljarattalise mootorita masinaga alla kihutada. Raja pinnas on juba praegu üpris sile, kuid seda lihvitakse lisaks ka enne PLÄKKi võistlust, et sealt tänavatsiklitega hõlpsamini üles saaks.

Sõit ise käib aja peale nagu ''päris'' mäkketõusuvõistlusel, kus igal võistlejal on kaks katset ning parim tulemus läheb kirja. Olgu siis juba etteruttavalt öeldud, et ''päris'' mäkketõusu monstrumtsiklitega võisteldakse samuti Motofestivali raames, kuid seda juba laupäeval ning see võistlus kuulub Eesti meistrivõistluste arvestusse.

PLÄKKi osalejatele on üritus eelregistreerumise korral tasuta (kohapeal registreerudes on osavõtutasu 10 eurot). Eelregistreerimine lõpeb 3. augustil kell 23:59. Lisamotivatsiooniks osalemisele annavad organisaatorid kõikidele võistlejatele tasuta pääsme 5. augustiks Kiviõli Motofestivalile ning esimesele kümnele registreerujale on ka täiendav priipääse laupäevaks, 6. augustiks.

Kui reede on meelelahutusele orienteeritud, siis laupäeval ja pühapäeval võistlevad tuhamäel külgvankritega krossitsiklid MM- ja neljarattalised quadid EM-punktidele. Lisaks peetakse seal ka mitmendat korda mäkketõusu ja esmakordselt ka endurosprindi võistlus ehk siis kõik kolm päeva on aktiivselt sisustatud kõikvõimalike motospordi aladega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles