Veel kolm alaliitu lasevad venelased olümpiale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa rannavõrkpallikoondis.
Venemaa rannavõrkpallikoondis. Foto: SCANPIX

Venemaa vehklejad, võrkpallurid ja triatleedid on lubatud vastavate maailma spordialaliitude poolt Rio olümpiamängudele osalema. Hetkel on ametlikult olümpiasportlaste nimekirjast eemaldatud 108 Vene atleeti, kellest enamik (67) moodustavad kergejõustiklased. Vehklejaid sõidab Brasiiliasse 16, triatleete kuus ning võrkpallureid (nii ranna- kui ka saalivõrkpallurid – toim) 30.

Rahvusvaheline Triatloniliit (ITU) sõnas oma avalduses: «Ükski kuuest Venemaa tritleedist (kolm meest ja kolm naist), kes on kvalifitseerunud 2016. aasta olümpiamängudele, pole põrunud dopingukontrollis. Lisaks, neid kõiki on testitud väljaspool Venemaad. Seega, ITU soovitab Rahvusvahelisele Olümpiakomiteele (ROK), et need kuus sportlast võivad võtta olümpiast osa.»

Rahvusvaheline Olümpiakomitte (ROK) võttis pühapäeval vastu otsuse, mille kohaselt tuleb olümpiale osalemine otsustada vastavate spordialade alaliitudel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles