MMi pronksmedalist eitab dopinguga patustamist juba eos

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India maadleja Narsingh Yadav.
India maadleja Narsingh Yadav. Foto: SCANPIX

Nädala alguses positiivse dopinguproovi tõttu Rio olümpiamängudelt eemaldatud India maadleja Narsingh Yadav (kuni 74 kg) esitas politseile kaebuse, väites, et tema positiivseks ostunud proov on temavastane vandenõu.

India valitsuse sõnutsi avaldatakse lõplik otsus vabamaadleja Yadavi kohta tuleval reedel. 26-aastane India päritolu sportlane sõnas, et kaks kaasmaadlejat panid tema toidu sisse steroide, mis põhjustas nii A- kui ka B-proovi positiivse tulemuse.

Hetkel on Yadav ajutise keelu all, sest põrus keelatud ainete manustamisega 25. juunil ja teisel juhul ka 5. juulil. Sellest tulenevalt pidi mees saabuma täna India Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri ette. Seal kinnitas Yadav kindlameelselt, et tema proovid on puhtad.

India Maadlusliit (WFI) toetab mitmete medalitega pärjatud sportlast ning organisatsiooni aseministri Vinod Tomari sõnade kohaselt liigitub Yadav vandenõuohvrite hulka. Väidetavalt olevat pettuse korraldajale ka juba jälile jõutud.

Teisipäeval teatas samuti India päritolu kuulitõukaja Inderjeet Singh, et positiivse dopinguproovi tingis tema vastu suunatud vandenõu.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles