Tour de France'il ei tuvastatud ühtegi mehaanilise dopingu ilmingut

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehaanilise dopingu kontrollsessioon.
Mehaanilise dopingu kontrollsessioon. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) viis Prantsusmaa velotuuril Tour de France läbi 3750 proovi mehaanilise dopingu leidmiseks, kuid ühtegi patustajat ei leitud.

UCI sõnul toimusid ulatuslikud kontrollid läbi  kõigi 21 etapi. Jaanuaris võttis teatavasti organisatsioon kasutusele uue süsteemi varjatud abimootorite tuvastamiseks. Sellest ajast saati on testitud enam kui 10 000 jalgratast ning ainsa patustajana saab rääkida belglasest Femke van den Driessche’st, kes eemaldati jalgrattaspordist koguni kuueks aastaks. Veel pidi 19-aastane sportlane tasuma ligi 19 000 euro suuruse trahvi, millele lisandusid kohtukulud.

UCI president Brian Cookson sõnas pärast 3773 testi võtmist, et Tour de France paistis silma erakordselt heade tulemustega. Ta lisas: «Me jätkame jalgrataste kontrollimist läbi terve hooaja ning anname endast parima, et hoida seelaadne patustamine spordist eemal.»     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles