Galerii: lõbusas tujus Venemaa sportlased lendasid Rio olümpiale (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul asus Moskva Šerementjevo lennujaamast teele suur osa Venemaa olümpiakoondisest. Hoolimata sellest, et venelaste pääsemine Rio de Janeirosse oli pikalt ohus, ei paistnud lennujaamas sportlaste nägudelt mureraasugi.

Venemaa olümpiakomitee president Aleksander Žukov ütles enne delegatsiooni äralendu, et rahvusvahelised alaliidud lubavad Riosse enam kui kaks kolmandikku Venemaa sportlastest.

Kuigi eelmisel nädalal avaldatud sõltumatus McLareni raportis kinnitati, et Venemaal on aastaid toimunud positiivsete dopinguproovide riiklik kinnimätsimine, otsustas Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK), et Venemaa sportlastele üldist Rios osalemise keeldu ei rakendata ja atleetide olümpiakõlbulikkuse peavad määrama rahvusvahelised alaliidud.

«Alaliitudel pole veel kõik vajalikud toimingud tehtud ja protsess veel käib, aga minu teada peaks Riosse pääsema umbes 270 sportlast,» ütles Žukov agentuurile R-Sport. Algselt andis Venemaa olümpiakomitee üles 387-liikmelise koondise.

Riosse sõitsid Venemaalt täna nii naiste kui meeste võrkpallikoondis, naiste käsipallikoondis, lauatennisistid, maadlejad, judokad, poksijad, ratsutajad, lauatennistid ja kujundujujad. Kergejõustiklastest lubati olümpiale vaid kaugushüppaja Darja Klišina, eemale jääb ka suurem osa sõudjatest ja aerutajatest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles