Hispaania korvpallikoondis sai Rio olümpiaks kokku peaaegu kõik staarid

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pau Gasol on jätkuvalt Hispaania koondise liider.
Pau Gasol on jätkuvalt Hispaania koondise liider. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Hispaania korvpallikoondise peatreener Sergio Scariolo teatas 12 mängijat, kes kuuluvad Rio olümpiamängude koondisesse. Juba varem oli teada, et Riost jääb eemale keskmängija Marc Gasol, aga kui tema välja jätta, said valitsevad Euroopa meistrid ilmselt kokku parima koosseisu, mis võimalik.

2008. ja 2012. aasta olümpiamängudel tasavägistes finaalides USA-le alla jäänud Hispaaniat veab endiselt vana kaardivägi. Marc Gasoli vanem vend Pau on endiselt hispaanlaste rünnakuliider ning tagaliinis ehitavad mängu Jose Calderon, Sergio Rodriguez ja Sergio Llull. Endiselt on rivis ka viskekahurid Juan Carlos Navarro ja Rudy Fernandez. Kaptenina jätkab 36-aastane Felipe Reyes.

Viimasena jättis Scariolo koondisest välja Fernando San Emeterio. Kodustatud mängijana on viimastel aastatel suurturniire mänginud Nikola Mirotic, varem oli selles rollis Serge Ibaka.

Hispaania olümpiakoondis:

Mängujuhid: Ricky Rubio (Minnesota Timberwolves), Jose Calderon (Los Angeles Lakers), Sergio Rodriguez (Philadelphia 76ers).

Viskavad tagamängijad ja väikesed ääred: Juan Carlos Navarro (Barcelona), Sergio Llull, Rudy Fernandez (mõlemad Madridi Real), Alex Abrines (Oklahoma City Thunder), Victor Claver (Barcelona).

Pikad: Nikola Mirotic (Chicago Bulls), Felipe Reyes (Madridi Real), Pau Gasol (San Antonio Spurs), Willy Hernagomez (New York Knicks).

Hispaania korvpallikoondis 2016. Foto: Twitter
Hispaania korvpallikoondis 2016. Foto: Twitter Foto: twitter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles