Selgus kontrollmänge alustava Eesti korvpallikoondise viimane vastane

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise mängujuht Sten-Timmu Sokk (palliga).
Eesti korvpallikoondise mängujuht Sten-Timmu Sokk (palliga). Foto: Sander Ilvest

Traditsiooniline augustikuus peetav Nelja Rahvuse Karikaturniir jääb korvpalli rahvuskoondisele ka tänavu viimaseks proovikiviks enne 2017. aasta EMi kvalifikatsioonimänge. Tegu on kümnenda samanimelise turniiriga.

Tänaseks on pärast pikki läbirääkimisi teada ka neljas osaleja turniiril, kelleks on Albaania. Algselt plaaniti Eestisse mängima tuua üks Aasia koondis. Ülejäänud kaks tulijat olid juba varem teada – Ukraina ja Iisrael.

«Sel turniiril on meie ettevalmistuses tähtsate mängude eel alati oluline roll,» rõhutas Korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi. «Meeskondi oleme siia alati valinud kahe printsiibi alusel: esiteks et neil oleks sarnasusi meie vastastega EMil ja teiseks, et oleks atraktiivseid vastaseid. Ukraina ja Iisraeli puhul on tegu tugevate Euroopa koondistega.»

Kuhi lisas: «Kolmas aspekt meie jaoks on eksootika ja seda toob seekord Albaania. Nemad on siin esimest korda ja nendega kohtume ka üldse korvpalliajaloos ilmselt esimest korda. Mullu andis turniirile sarnaselt värvi Filipiinid. Ning kuna me otsime vastaseid väga spetsiifiliste kriteeriumite järgi, võtab vastaste leidmine ja kinnitamine aega. Nii ka seekord.»

Turniiri ajakava:

24. august

16.30 Albaania-Iisrael
19.00 Eesti-Ukraina

25. august

16.30 Ukraina-Albaania
19.00 Iisrael-Eesti

26. august

16.30 Ukraina-Iisrael
19.00 Eesti-Albaania

Eesti alustab kontrollmänge 6. augustil, kui Saku suurhallis on vastaseks Kosovo. Kaks päeva hiljem kohtutakse Saksamaaga. Lisaks kodustele turniiridele ootavad koondist turniirid Rumeenias ja Küprosel. 12.-14. augustini kohtutakse Rumeenias Ungari, Bulgaaria ja kodumeeskonnaga, 19.-21. augustil mängitakse Küprosel lisaks saareriigi esindusele ka Armeenia ja Katariga.

EMi kvalifikatsioonimängud algavad 31. augustil, Eesti vastasteks on Valgevene, Portugal ja Poola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles