Külma pead hoidev Tänak: Soomes tuleb olla palju täpsem kui Poolas

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soome ralli testikatsel.
Ott Tänak Soome ralli testikatsel. Foto: Timo Anis

Rallisõitja Ott Tänak ütles autoralli MM-sarja kodulehele, et täna algaval Soome rallil on esikoha peale võitlemine oluliselt raskem kui kuu aega tagasi Poolas. Eestlane juhtis Poola rallit kuni eelviimase kiiruskatseni, kuid rehvipurunemine jättis Tänaku lõpuks ikkagi teiseks.

«Poola ralli näitas, et peame senisest veelgi enam vaeva nägema - jäime võidust ilma. Kui tahame, et meil oleks õnne, peame olema tugevamad. Vähemalt mina usun nii. Peame töötama stabiilsuse kallal. Nii kõrgel tasemel on ralli juhtimine suur asi ja viis, kuidas suutsime Poolas domineerida, tekitas hea tunde, aga Soomes pole seda lihtne korrata,» rääkis DMACKi meeskonna Ford Fiestaga sõitev Tänak.

«Eesmärk on püsida tipu lähedal ja sekkuda võitlusse kõrgete kohtade pärast. Nagu Poolas nägime, siis ei tea kunagi, mis võib juhtuda,» lisas ta.

Sarnaselt Poola rallile peaks Soome teed olema DMACKi kruusarehvidele üsna sobivad, aga Tänak hoiatas, et Poolaga võrreldes ei pruugi need Soomes nii hästi toimida. «Soome on nii rehvide kui sõitjate jaoks hoopis nõudlikum ralli. Poola oli üsna tasane ja ei kulutanud eriti rehve ega autot. Poolas võis teha isegi mõne vea, aga neid sai kiirelt parandada. Soomes tuleb olla täpsem. Arvan, et ajavahed on võrreldes Poolaga väiksemad ja kui sekund või paar ära anda, siis on aega sisuliselt võimatu tagasi teha,» selgitas koos kaardilugeja Raigo Mõlderiga MM-sarjas kaasa lööv Tänak.

Täna hommikul peetud testikatsel näitas Tänak seitsmendat aega, aga käis võrreldes osade konkurentidega vähem rajal. «Kõik katsed on suurepärased. Nende seas pole ühtegi, mis mulle ei meeldi. Minu jaoks on need kõik imelised. Kõik paistab tore ja auto töötab hästi,» lausus ta pärast katsetega tutvumist rõõmsalt.

Soome ralli esimene katse algab täna õhtul Eesti aja järgi kell 20.00. Kavas on 2,31 km pikkune Harju publikukatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles