Stars 2016: venelased korraldavad olümpialt väljaheidetutele oma mängud (2)

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Uhhov.
Ivan Uhhov. Foto: SCANPIX

Seoses laiaulatusliku dopinguskandaaliga ei saa Rio de Janeiro olümpial osaleda paljud Venemaa sportlased. Kergejõustiklastest tohib olümpial võistelda vaid kaugushüppaja Darja Klišina, kes elab ja treenib USAs ning seetõttu ei nähtud temal kodumaa dopinguprobleemidega seotust. Ülejäänud 67 kergejõustiklast saavad osaleda Venemaal korraldataval mõõduvõtul Stars 2016.

28. juulil Moskvas vendade Znamenskite nimelisel staadionil peetaval võistlusel teevad kaasa umbes 135 sportlast, nende seas ka sellised tähed nagu Ivan Uhhov, Daniel Ziplakov, Dmitri Tarabin, Vera Rebrik, Jekaterina Koneva.

«Seal saab näha nii esimese suurusjärgu tähti, tiitlivõistluste medalivõitjaid ja olümpiamedaliste kui ka tundmatumaid kergejõustiklasi, keda Riosse ei lubata,» sõnas koondise peatreener Juri Borzakovski TASSi vahendusel.

Lisaks osaleb neidki sportlasi, kes olümpiakoondisesse ei pääsenud.

Küll ei tee kaasa teivashüppaja Jelena Isinbajeva, kes keskendub kohtuvaidlusele Euroopa Inimõiguste kohtuga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles