Postimehe otsepilt: Tallinna triatloni võitis Aleksandr Latin (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval peeti Tallinn Triathloni nime kandev triatlon, millest tegi otseülekande Postimees.

Muuhulgas jagati Eesti meistritiitleid triatloni olümpiadistantsil, kus mullust tiitlivõitu kaitses edukalt Aleksandr Latin. Naiste arvestuses tõusis Kaidi Kivioja puudumisel poodiumi kõrgeimale astmele Alma Sarapuu.

Aastatagust meistritiitlit kaitsma tulnud Latinile oli see esimeseks võistlusstardiks pärast kurnavat Rio olümpia kvalifikatsioonitsüklit. Vaatamata olümpiapiletita jäämisele oli 2015. aasta parim meestriatleet Tallinnas vaieldamatu peafavoriit, jättes kaasvõistlejatele üksnes teoreetilised šansid kuldmedalit püüda. Vaid ülim ebaõnn ja tehniline rike suutnuks Latini esikohta väärata.

Ebaõnn sedapuhku õnneks ei kimbutanud ning nii tegi Latin asjad selgeks juba 1,5 km ujumisega, kasvatades rattarajale suundudes edu peamiste jälitajate Hans Kormani, Emeri Lepa ja Mart Suurkivi ees enam kui minutiliseks. Ujumisrajal suutis meestele väärilist konkurentsi pakkuda ka naiste arvestuses tiitlit jahtiv Katrin Zaitseva, kes üldarvestuses väljus veest koguni seitsmendana.

Latini poolt kättevõidetud edu progresseerus jätkuvalt 40 km rattarajal, kus lõviosa konkurentide ees suurenes vahe veel 3-4 minuti võrra. Vaid üks mees suutis rattarajal Latinist täna üle olla – Tartu Mill Triathlonil üllatuslikult eestlaste parimaks osutunud Ivo Suur, kes nüüdki rattarajal Sassist 19 sekundit nobedamaks osutus. Ent kolm ja pool minutit nõrgem ujumisaeg talle Latini vastu loomulikult võimalusi ei jätnud.

10 km jooksuetapp oli Latinile vaid vormistamise küsimus ning päeva kiireim jooksuaeg ühes lõppajaga 1:51.49 tähendas Latinile teist aastat järjest Eesti meistritiitlit. Rattasõiduga teiseks tõusnud Ivo Suur suutis oma positsiooni hoida kuni finišini, saades ajaga 1:57.04 kaela hõbeda. Kolmanda ja neljanda kohaga piirdusid Korman ja Suurkivi.

Naiste arvestuses saavutas oma järjekordse Eesti meistrivõistluste kuldmedali kodumaise triatloni raudvara Alma Sarapuu ajaga 2:11.03. Ujumises Katrin Zaitsevale minuti ja 13 sekundiga alla jäänud Sarapuu pööras võistluse enda kasuks tugeva rattasõiduga, mis võistluse lõpparvestuses tähendas finišis pea kolme ja poole minutilist edu oma noorema konkurendi ees. Kolmanda koha hõivas kolme aasta tagune Eesti meister Sirlet Viilas.

Enne sündmuse algust: Triatloni start antakse Pirita jõe suudmes, mis oli paatide randumispaigaks juba muinasajal. Ujumisdistants kulgeb Tallinna lahel Pirita supelranna suunas. Mööda mereäärt kulgeval rattadistantsil saab nautida suurepäraseid vaateid UNESCO Maailmapärandi Nimekirja kantud Tallinna vanalinnale. Jooksurada möödub 1436 aastal avatud Pirita Kloostri müstilistest varemetest ja lookleb Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealal.

Ajakava:

10.00 TALLINN TRIATHLON OLÜMPIADISTANTS EMV (indv) START
10.10 TALLINN TRIATHLON OLÜMPIADISTANTS (võistk) START
10.30 TALLINN TRIATHLON SPRINT START
13.30 TALLINN TRIATHLON RAHVATRIATLON JA NOORED B EMV START
15.00 TALLINN TRIATHLON LASTETRIATLON START (EMV)
15.30 TALLINN TRIATHLON PÕNNISPRINT
16.00 TALLINN TRIATHLON LÕPETAMINE JA AUTASUSTAMINE
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles