Ott Tänak: Soomes tuleb võitmiseks sõita piiri peal

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Soome ralli testikatsel.
Ott Tänak Soome ralli testikatsel. Foto: Timo Anis

Täna algav Soome ralli võib tulla üks hooaja tasavägisemaid. Rallieelsel pressikonverentsil rääkis Ott Tänak, et kui keegi tahab teistest kiirem olla, peab ta sõitma kindlasti piiri peal.

Kolm nädalat on möödunud Poola rallist ning taaskord tuleb silmitsi seista sarnaste kiirete teedega. Võime me oodata sinult samasugust esitust nagu Poolas?

Tunneme, et meil on olemas kogu pakett. Muidugi Soome on palju nõudlikum ralli kui Poola. Ma ütleks, et ainukene sarnane asi on kiirus, kuid muu on erinev. Soome teed käivad ülevalt alla ning siin on palju pimedaid kurve ning hüppeid. Sel aastal on umbes pooled katsetest uued, seega on nende esimene läbimine märksa raskem. Kõik peaks iseenesest hästi olema, kuid suurtel kiirustel ei saa kunagi kindel olla.

Soome ralli on alati tasavägine ning meeskonnad ja sõitjad valmistuvad selleks tõsiselt. Sel hooajal tundub konkurents olevat tasavägisem kui kunagi varem. Võimalik, et lausa kaheksal piloodil on võimalik etapp võita. Kas sa nõustud minuga?

Täitsa usun, et ralli tuleb väga tihe, kuna tavaliselt siin väga suuri vahesid ei teki. Kuid kui kogu aeg piiri peal sõita, tuleb leida õige rütm ning õige tunnetus. Kõik peab töötama. Ma olen kindel, et saame näha võitlust. Kui keegi tahab kellestki kiiremini sõita, peab ta sõitma piiri peal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles