Korvpallur jättis Staieri seeriajooksul jooksumehed selja taha

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: jooksuportaal.ee

Ameerika Ühendiriikides keskkoolis õppiv ja seal korvpallitreeningutel harjutav 17-aastane Henri Sten Vainola osales eile õhtul Viljandi linnastaadionil peetud VAK Staieri 1000 m seeriajooksul, kus jättis jooksumehed selja taha ja võttis kindla võidu.

Eestis kolmenädalasel puhkusel viibiv Vainola kattis kaks ja pool staadioniringi ajaga 2.45,9. «Teadsin, et esimesed 600 meetrit tuleb mõõdukalt võtta, kuna lõpp ei ole mul väga tugev. 600 meetri vaheaeg 1.35 tundus igati ratsionaalne,» hindas Vainola oma eilset võistlust Jooksuportaalile kommenteerides.

«Viimasel 100 meetril oli küll Jaan Jänesega tükk tegemist, kuid seekord mul vedas,» lisas ta. Teise koha saanud Jaan Jänese lõpuajaks tuli 2.46,8. Kolmandana lõpetas Sander Virgla 2.50,3-ga.

Henri Sten Vainola ütleb, et korvpall on tal niiöelda veres ja ta läks Ameerikasse just korvpalli pärast  ning eesmärgiga omandada seal pärast keskkooli ka kõrgharidus. Tänavu aprillis kohtus ta Los Angeleses võistelnud Eesti keskmaajooksjate Allar Lambi ja Andi Noodaga. «Vahepeal tegin paar jooksutrenni ka, aga  ainult võistlen. Jooksutrenni ma muidu ei tee,» kinnitas Vainola.

Ameerikas käis ta Andi Noodaga kevadel jooksu proovimas ja järgmine kord alles nüüd – 24. juulil, mil sõber teda Tallinnas külastas. Ala vahetamise peale Vainola mõtlema ei kipu. Kui jooksutreeningutega regulaarselt tegeleda ehk jõuaks ta isegi Andi Noodale järgi? «Kõik on võimalik,» arvas ka Vainola ise. Andi Noot näeb samuti Vainolas jooksutalenti. «Ta räägib nelja minutiga kilomeetreid läbides rahulikult juttu,» lausus Noot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles