Tartu korvpallimeeskond mängib tuleval hooajal Tartu Ülikooli nime all

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Ülikool

Algaval korvpallihooajal kannab Tartu esindusmeeskond nime Tartu Ülikool ning värskenduse saavad meeskonna visuaal ja taustajõud. Meeskonna peatreenerina jätkab Gert Kullamäe ja tegeletakse ka aktiivselt komplekteerimisega.

Mulluse hooajaga lõppes Tartus rockiajastu ning algaval 2016/2017 hooajal mängib Tartu esindusmeeskond Tartu Ülikooli nime all Alexela korvpalli meistriliigat, Triobet Balti liigat ja Eesti karikavõistluseid. Ingliskeelse nime University of Tartu all mängitakse FIBA Meistrite Liiga kvalifikatsiooniturniiril ja sellest tulenevalt kas sealsel põhiturniiril või FIBA Europe Cup sarjas.

Nimi Tartu Ülikool ei ole ajaloos midagi uut, küll aga saab värskenduse esindusmeeskonna ja kogu korvpallisüsteemi visuaalne külg. Koostöös Idea agentuuriga loodi uus visuaal, mis seob mustvalge ajaloo ja loob võimaluse tulevikus ka täiendav nimisponsor komplekti liita. Nii esindusmeeskonna kui järelkasvumeeskondade logo keskmes on Tartu ja mustvalgele põhikombinatsioonile annab aktsenti kuldkollane värv. Loodetavasti saab BC Tartu kaubamärgist Tartu korvpalli nägu pikkadeks aastateks.

Muutusi toimub ka klubi korvpallialases juhtimises. Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi korvpallidivisjoni kohalt lahkub 1. augustil Andres Ottender ja temaesialgseks kohusetäitjaks on meeskonna ja klubi tegemistega hästi kursis olev turundusspetsialist Ivo Hunt. Esindusmeeskonna suuremateks toetajateks on hooaja eelse seisuga Tartu linn, Triobet ja Saku õlletehas. Loodetavasti saab sellesse ritta lähiajal nimesid juurde kirjutada.

Spordiklubi juhatuse esimees Harry Lemberg tänab Andres Ottenderi kuue hooaja eest. «Kogu spordiklubi nimel avaldan Andres Ottenderile tänu siin oldud kuue hooaja eest. Andrese juhtimisel muutus kogu korvpallidivisjoni tegevus konkreetsemaks ja professionaalsemaks. Head tööd klubi järelkasvu osas näitab see, et meie korvpallisüsteem on hinnatud viis aastat järjest parimaks Eesti poiste korvpalliklubiks. Soovin talle edu järgmistes ettevõtmistes ja loodetavasti jääb ta meie käekäigule pöialt hoidma,» sõnas Lemberg.

Tartu Ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul ei ole nimesponsori leidmine hetkel kõige olulisem. «Algaval hooajal mängime Tartu Ülikooli nime all ja loodetavasti suudame nimisponsori osa eelarves katta mitme uue sponsori kaasamisega. Üksikuna võttes on panused nimisponsorist küll väiksemad, aga senise ühe suure nime kadumine annab võimaluse mitmetel teistel paremini välja paista,» sõnas Liinat.

Meeskonna peatreenerina jätkab Gert Kullamäe ja abitreenerina Toomas Kandimaa. Mängijatest on kehtiva lepinguga Janar Talts ja Tanel Sokk. Mõlemad mehed käisid suve alguses edukal põlveoperatsioonil ja valmistuvad algavaks hooajaks eriprogrammi alusel.

Aktiivne töö käib ka ülejäänud meeskonna komplekteerimisega ning sellealaseid uudiseid vahendatakse jooksvalt. Teada on, et eelmise hooaja meeskonnast ei jätka Tartus leegionärid, Reinar Hallik sõlmis lepingu Pärnu Sadamaga ning Tanel Kurbas siirdub Rootsi meistri Södertälje Kingsi ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles