Pühapäeval antakse start 27. Viru Maratonile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Maraton.
Viru Maraton. Foto: Veiko Vaarikmäe

Pühapäeval antakse avapauk suurejoonelisele kuuest etapist koosnevale pikamaasuusatajate sarjale Emt Estoloppet.  Esimene avavõistlus, 27. Viru Maraton, toimub Lääne-Virumaal Rakvere külje all Mõedakul.




Vastavalt võimetele saab valida kas 42 km või 25 km pikkuste radade vahel, kuid eraldi sõidud on ka kõige pisematele. Start pikale distantsile antakse kell 11.00, stardinumbri saab soovi korral kätte juba päev varem.

Viru Maratoni korraldaja Evi Tormi sõnul on starti tulemas suusahundid Aivar Rehemaa ja Priit Narusk, kutse on saadetud ka Andrus Ansipile ning külalisi on oodata nii Venemaalt, Lätist, Rootsist, Hispaaniast, Soomest ja mujalt. Mullu ületas pikema distantsi lõpusirge 1187st eelregistreerunust 842 ja lühemal rajal 341 suusatajat.

«Võistlusrada on hetkel tuisune, kuna rajamasin ei ole suurele töökoormusele vastu pidanud ja tuli nädala alguses remondist. Tuleb pöialt hoida, et see maratoni üle elaks,» on Tormi sõnul korraldajatel raja ettevalmistamisega kiberkiire.

Viru Maratonile võib tulla terve perega, sest tegevust jätkub kogu päevaks.
“Kel suuski pole, saab need kohapeal laenutada, avatud on ka tõstukimägi. Hooldust pakub suusatakso ja müügitelgid on varustatud kõiksugu sporditoodetega,» ütles Torm. Küll aga soovitas ta kõigil soojalt riietuda, sest kohapealsed siseruumid võivad suusarahvale kitsaks jääda.

Viru Maratonile autoga saabudes tasub aega varuga, tasuta parkimine on korraldatud Rakvere poolt tulles paremal pool teed asuval põllul. Parklast saab staadionile suusatada. Tasuline parkimine on spordibaasi juures olevas parklas, kohtade arv on piiratud. Korraldajad paluvad aegsasti kohale jõuda.


Vaata lähemalt: http://www.sportinfo.ee/sportevent/task/detail/id/976/

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles