Vormelibossid hääletasid palju kära tekitanud turvavidina vastu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari piloot Sebastian Vettel ei tunne end Haloga vormelis kõige mugavamalt.
Ferrari piloot Sebastian Vettel ei tunne end Haloga vormelis kõige mugavamalt. Foto: SCANPIX

Vormel-1 juhid hääletasid Halo-nimelise kokpitikaitse kontseptsiooni vastu ning järgmisel hooajal me seda tõenäoliselt ei näe.

«Peame seda lahendust veelgi detailsemalt vaatama. Praegu olime kahe vahel, kas võtta see kasutusele või mitte. Samas pole me väga midagi positiivset selle kohta kuulnud,» rääkis sarja juht Bernie Ecclestone BBC-le.

Enne hääletustulemuste selgumist rääkis Sebastian Vettel, et Halo kontseptsiooni toetab umbes 90-95 protsenti pilootidest. «Meile ei meeldi selle välimus, kuid ma ei usu, et see õigustaks surma. Oleme rajal näinud erinevaid õnnetusi ning oleme sellest õppinud. Ma arvan, et see on ajaloos esimene kord kui oleme saanud õppetunni, kuid ei tee selle järel muudatusi,» sõnas Vettel.

Samas on Rahvusvahelisel Autospordiliidul võimalik Halo lisada kohustuslike turvaelementide nimekirja, mis tähendaks, et siis on ka vormel-1 tiimidel kohustus need järgmiseks hooajaks oma vormelitele lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles