Linnameeskonnad võõrustavad tippe, Infonet kaitseb esikohta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnameeskond võttis staadioni avamise eufoorias ja tuhande toetaja abil liidri Levadia skalbi.
Pärnu linnameeskond võttis staadioni avamise eufoorias ja tuhande toetaja abil liidri Levadia skalbi. Foto: Tanel Pihelgas

Jalgpalli Eesti meistriliiga 21. voorus kohtuvad reedel Paide Linnameeskond ja FC Flora ning Pärnu Linnameeskond ja FC Levadia. Laupäeval on aga vastamisi tabeliliider FC Infonet ja Narva Trans ning viiendat kohta jahtivad Sillamäe Kalev ja Tartu Tammeka. Kuna Nõmme Kalju pidas alles neljapäeva õhtul Türgis euromängu, on nende külaskäik Rakvere Tarva juurde lükatud edasi oktoobri lõppu.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – FC Flora

Reedel, 29. juulil kell 19.00 Paide linnastaadionil

Liigatabelis 25 punktiga seitsmendal kohal olev Paide Linnameeskond ja 34 punktiga neljandal kohal asuv Tallinna FC Flora tulevad kohtumisele vastu vägagi erinevate emotsioonidega. Paide pidi eelmisel pühapäeval vastu võtma ülisuure 1:7 kaotuse Tallinna Levadialt. Kuigi Sander Sinilaid viis Linnameeskonna 15. minutil juhtima, läksid asjad pärast seda vaid allamäge. Poolaeg kaotati 1:3 ning teisel poolajal lisas Levadia veel neli väravat.

Flora murdis aga eelmises voorus lõpuks Tartu Tammeka, kes oli eelmises kahes omavahelises kohtumises suutnud neid nullil hoida. Sel korral Tartu meeskonnale armu ei antud, Rauno Sappinen ja Rauno Alliku lõid kumbki kaks väravat ja vedasid Flora 4:0 võiduni. Tegemist oli ühtlasi Flora uue peatreeneri Argo Arbeiteri esimese mängu ja võiduga kõrgliigas.

Eelmistes omavahelistes mängudes on Paide suutnud Floralt ka punkte röövida, kui kaheksandas voorus jäi mäng Paides 1:1 viiki. Seejuures mängis Paide tolles kohtumises enam kui tund aega vähemuses. Teiseski kohtumises näitas Paide hambaid, kuid Flora sai Timo Lombi omaväravast ning Albert Prosa tabamusest siiski raske 2:0 võidu.

Paide poolel jääb eemale endiselt mängukeelu all olev ründaja Vjatšeslav Zahovaiko, kes on sel hooajal löönud Premium liigas juba kümme väravat.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Tähtis on teha viimasest mängust õiged järeldused ja näidata, milleks Paide suuteline on. Meil tuleb kaitses tegutseda oluliselt kindlamalt ja ühtsemalt ning rünnakul oma võimalused ära realiseerida.»

Paide väravavaht Kert Kütt: «Pärast väga viletsat esitust Levadia vastu on meil ees tõestamise hetk kodupubliku ees. Peame mängima meeskondlikult ja tähelepanelikult kaitses ja siis tekib ka võimalus Flora alistada. Usun, et pakume Paide publikule hingestatud ja võitlusliku mängu.»

Flora abitreener Jürgen Henn: «Paide on meile sellel aastal kaks kõva lahingut andnud ja ka seekord on võitlus garanteeritud. Tammeka vastu saime oma mängu juba paremini liikuma ja lõime palju võimalusi. Paide vastu tahame samamoodi ründavalt mängida, aga nii, et taga on null.»

Flora poolkaitsja Brent Lepistu: «Paidel on uusi mängijaid ning pärast 1:7 kaotust Levadiale tahavad nad kindlasti näidata, et see ei ole nende parim esitus. Ka meil on selg vastu seina ja iga mäng on kullahinnaga, Flora on teise käigu sisse pannud ja kurss on tiitli suunas! Otsustavaks saavad Paides, ma arvan, meeskondlikkus ja tahe!»

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – Tartu Tammeka

Laupäeval, 30. juulil kell 19.00 Sillamäel Kalevi staadionil

Sillamäe on viimasest kolmest voorust võtnud kolm võitu ja löönud neis mängudes kümme väravat, ent viimati Tammekaga vastamisi olles tuli neil Tartus leppida 0:0 viigiga. Esimene selle hooaja omavaheline mäng Tartus lõppes aga Tammeka suure 4:0 võiduga ja Sillamäe üheksakesi jäämisega.

Eelmises voorus lõpetas üheksakesi ja 0:4 kaotusega hoopis Tammeka ise, jäädes nädala eest selle skooriga alla FC Florale. Punast kaarti nägid enda silme ees nii Martin Jõgi kui ka Kaarel Kiidron, samuti peab kollaste kaartide tõttu kohtumise Sillamäega vahele jätma Rasmus Tauts.

Kui arvestada, et Sillamäe võitis nädala sees karikamängus 10:2 Maardu Unitedit – tõsi, vastase näol on tegemist ka tugevuselt viienda liiga meeskonnaga –, siis on kahe põhimehe puudumine kaitseliinist kindlasti Tammeka peatreeneri Indrek Koseri jaoks murettekitav. Praktiliselt põhikoosseisuga mänginud Sillamäe poolel oli karikamängus üleplatsimees Maksim Paponov, kes sai kirja tervelt kuus väravat. Üks värav kanti ka suvise täienduse, itaallase Alessandro La Vecchia arvele.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Tammeka on näidanut ennast ainult heast küljest. Väga hea võistkond, kes võitleb kuni lõpuvileni vaatamata asjaoludele. Aga oma poolt me peame igas mängus kasutama kõiki meie võimalusi, et saavutada positiivne tulemus ning saada endale kolm punkti.»

Sillamäe kaitsja Igor Dudarev: «See on esimene mäng Tammeka vastu sel hooajal, mille mängime kodus. Tahaksime rõõmustada kodupublikut ilusa jalgpalliga ja võiduga ning kutsume kõik meie fänne staadionile meid toetama.»

Tammeka peatreener Indrek Koser: «Mäng tuleb kindlasti huvitav, sest meie algkoosseisus leidub mitmeid mehi, kes sinna varem pole kuulunud. Hea võimalus kogu võistkonnal tõestada, et meie võistkond on piisavalt sügav ja mõned puudujad ei saa meile määravaks. Läheme Sillamäele võidu järele!»

Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz: «Tulemas on väga raske mäng Sillamäega võõrsil. Kahjuks on meil puudu mitmed põhimehed, kuid nüüd ongi aeg tõestada, et suudame mängida ka siis, kui mõned mängijad puudu. Kuna oleme tabelinaabrid, siis kergest mängust on asi kaugel. Lähme seda mängu võitma, sest tuleb oma tabelikoht tagasi võtta!»

Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz. FOTO:
Tammeka keskkaitsja Jürgen Lorenz. FOTO: Foto: Kristjan Teedema

FC Infonet – Narva Trans

Laupäeval, 30. juulil kell 16.00 Tallinnas Infoneti staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV.

Infonet on enne vooru algust 45 punktiga tabelijuht, edestades Levadiat kahe ja Nõmme Kaljut nelja punktiga. Eelmises voorus pandi kodus 6:0 paika Rakvere Tarvas ning järjest on nüüd võidetud juba kaheksa mängu. Samas on neist kaheksast kohtumisest vaid kahes – mõlemas Tarva vastu peetud võidumängus – suudetud oma värav puhtana hoida, mis annab lootust ka Transile.

Esimese omavahelise mängu sel hooajal võitis Infonet võõrsil 3:0, tehes asjad selgeks juba avapoolajaga. Teine kohtumine maikuus pöörati enda kasuks tulemusega 2:1, kusjuures enam kui paarkümmend minutit pidi Infonet hakkama saama kümnekesi. Trans asus eelmises voorus Sillamäe Kalevi vastu kodus juhtima, ent pidi lõpuks vastu võtma 1:3 kaotuse. Tabelis ollakse 20 punktiga ikka kaheksandad – lähim jälitaja Pärnu on alles kümne punkti kaugusel, ent side viiendat kohta püüdva kolmikuga Sillamäe-Tammeka-Paide hakkab piirilinlastel samuti käest kaduma.

Transi poolel ei saa Infoneti vastu kaasa teha mängukeelu all olev Igor Ovsjannikov. Infonet jõudis nädala sees pidada ka karikamängu, kus suuresti põhimeestega tegutsedes oldi kindlalt 9:0 üle tugevuselt neljandas liigas mängivast JK Piraajast. Väravaid löödi ühtlaselt, kaks tabamust said kirja nii Jevgeni Harin, Aleksandr Kulinitš kui ka Pavel Dõmov.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Mängud Transiga on alati olnud emotsionaalsed ja kompromissitud. Püüame mängida distsiplineeritult kaitses ja tulemuslikult ründes. Ootame oma 12. mängija toetust, et koos saavutada võitu!»

Infoneti ründaja Jevgeni Harin: «Meeskond on nii emotsionaalselt kui ka füüsiliselt tõusuteel, kuid seejuures ei tohi end lõdvaks lasta. Peame realiseerima kõik võimalused, näitama ilusat jalgpalli ja rõõmustama oma fänne! Endast maksimumi andmine ja keskendumine viib meid võiduni.»

Transi peatreener Adjam Kuzjajev: «Tahame mängu võita ja tabeliseisu parandada.»

Transi poolkaitsja Viktor Plotnikov: «Vaatamata raskele olukorrale ja muruväljakult kolimisega kunstmurule sõidame Tallinnasse selleks, et vastasele lahingu anda. Sest kannatlikkuse ja tööga võib kõiki võita.»

Pärnu Linnameeskond – FC Levadia

Reedel, 29. juulil kell 19.00 Pärnu rannastaadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee

Liigatabelis teisel kohal olev Tallinna Levadia sõidab suvepealinna, kus loodetakse Pärnu Linnameeskonnalt saada revanši eelmise omavahelise kohtumise eest. Just uuel Rannastaadionil suutis Linnameeskond kolm nädalat tagasi Levadiat üllatada, kui Toomas Pent oma tabamusega pärnakatele kolm punkti tõi. Ühtlasi jäi see Levadia tüüri juures viimaseks mänguks peatreenerile Sergei Ratnikovile.

Eelmisest voorust saab Pärnu samuti hea tulemuse kaasa võtta, sest võõrsil suudeti Nõmme Kaljuga 0:0 viiki mängida. Levadia saatis aga eelmises voorus korda hävitustöö, kui Paide Linnameeskonna vastu jäädi küll kaotusseisu, ent pärast seda löödi vastase võrku seitse palli. Kübaratrikiga hiilgas tolles kohtumises Anton Mirantšuk.

Levadia loodab kindlasti teenida kolm punkti, et mööduda vähemalt päevaks tabeliliidrist FC Infonetist. Samuti ohustab neid kahe punkti kaugusel olev Nõmme Kalju. Pärnu tabeliseis on veidi keerulisem, sest 20 mänguga on kogutud kümme punkti ja sellega asutakse üksikult üheksandal kohal. Koha võrra eespool olev Narva Trans jääb kümne punkti kaugusele ning viimasel positsioonil paiknev Tarvas on üheksa punktiga nende selja taga.

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Levadia viimane Premium liiga mäng Paidega näitas, et nad on väga hea võistkond ja võitlevad kuldmedalite eest. Me teame, et iga lohakus ja eksimine kasutatakse kohe nende poolt ära. Õnneks on meil värske kogemus all, kuidas Levadiat võita. Kindlasti on neil hari punasem ja nälg suurem meid võita, aga see just ongi positiivne, et panna ennast proovile ja nii lühikese ajaga neile kaks lahingut anda.»

Pärnu kaitsja Karl Palatu: «Peale väikest vahet oleme tagasi koduväljakul, kus võõrustame taaskord tiitlinõudlejat Tallinna FC Levadiat. Anname endale aru, et mängus püsimiseks peame ületama iseennast ning abi saama ka kodupublikult. Pärnu võitleb lõpuni!»

Levadia peatreener Igor Prins: «Eks me peame Pärnule nende uuel staadionil rohkem peavalu tekitama kui eelmisel korral. Proovime mängida samamoodi nagu pühapäeval Paide Linnameeskonna vastu.»

Levadia ründaja Kevin Kauber: «Meil on Pärnust kindlalt võitu vaja. Vastast me ei alahinda, sest eelmisel korral kaotasime neile 0:1. Tuleb kõva võitlus, läheme sajaprotsendilise häälestusega seda mängu mängima. Pärnu Linnameeskond mängib väga südikalt ja üritab oma uuel staadionil meile taas vastu hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles