U18 koondis alustas EMi võiduga Hollandi üle

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristian Kullamäe (valges) mullu Eesti meistriliigas võitlemas.
Kristian Kullamäe (valges) mullu Eesti meistriliigas võitlemas. Foto: SCANPIX

Täna Skopjes alanud U18 B-divisjoni EM-turniiril oli Eesti avavastaseks Holland. Pärast põnevaks kiskunud viimase veerandaja sündmusi saavutas Eesti siiski 71:65 võidu.

Avapoolaeg suruti vastane kaitses ära, kontrolliti Hollandi vastu isegi lauda ning juhiti 20 minuti järel 33:22. Teisel poolajal hakkas Holland paremini tabama ning valitses lauda. Viimase veerandi lõpus nihkus Holland järele 47:52, seejärel tabas aga Märt Rosenthal kaugviske, viies meid 55:47 juhtima. Matthias Tass kasvatas vahe korraks uuesti kümnele (57:47), ent peagi tabas Wietze Nossek järjest viis punkti ning seis oli viis minutit enne lõppu Eesti kasuks vaid 59:57.

Taas oli Rosenthal see, kes tabas kriitilises seisus kolmese, Kristian Kullamäe lisas neli minutit enne lõppu samuti kolmese ja eduseis kasvas taas 65:57. Kui Tass 28 sekundit enne lõppu tabas kahese, oli mäng juba üsna kindlalt eestlase käes.

Meie edukaimaks kerkis taas Kristian Kullamäe, kes tõi 20 punkti, 9 lauapalli ja andis 6 korvisöötu. Matthias Tass lisas 16, Märt Rosenthal 14, Karl-Joosep Lüüs 7 ja Sten Saaremäel samuti 7 punkti. Vastaste resultatiivseim oli tagamängija Irfan Ramovic 20 punkti ja 8 lauapalliga, Wietze Nossek lisas 10 punkti ja7 lauapalli. 

Täna kohtuvad meie alagrupis veel Taani-Tšehhi ja Island-Luksemburg. Homme on Eesti vastaseks kell 18.30 algavas kohtumises Taani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles