Igivana küsimus – kes vastutab korvpallinoorte kehvade tulemuste eest? (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audentese korvpallimeeskond.
Audentese korvpallimeeskond. Foto: Rein Säinas

Eesti korvpallikoondise lähima järelkasvu, U20 meeskonna EMi nadi esitus – mäletatavasti lepiti nädal tagasi lõppenud B-divisjoni turniiril tagantpoolt kolmanda kohaga – on tekitanud kodustes korvpalliringkondades väikese tormi. Leidub neid, kes teevad selle valguses vähemalt sõnades kogu noortesüsteemi pihuks ja põrmuks, samas jääb alaliidu juhtide ja koondise peatreeneri Indrek Visnapuu jutust mulje, et tegelikult pole lahti midagi hullu.

«Võib-olla on tõesti jäänud kuvand, nagu me suhtuksime U20 koondise tulemustesse kergekäeliselt. Tegelikul see pole nii – teeme sellest oma järeldused,» kinnitas korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi. «Samas ei saa võtta asju nii primitiivselt, et paneme võrdusmärgi U20 koondise tulemuse ja Audentese vahele.»

Just Audenteses toimuvat peetakse üheks noorsooklassi korvpallurite probleemide allikaks. Lõppenud hooajal osales Audentes Eesti meistriliigas ja kaotas kõik 32 kohtumist. Aasta varem saadi terve hooaja peale üks võit. Seega pole ime, et U20 koondise mängijad ja treenerid vihjasid sellele, et nad ei oska pingelises mängu lõpus võidulahendusi leida.

«Kes on vastutav selle eest, et Audentes mängib meistriliigas?» küsis endine Eesti koondise peatreener ning aastaid ka Audenteses poisse juhendanud Üllar Kerde.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles