Olümpiavõitja avaldus: osavõtt on võidust olulisem

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Moliboga.
Oleg Moliboga. Foto: fivb.org

Oleg Moliboga, legendaarse Eesti võrkpalluri Viljar Loori koondisekaaslane Moskva olümpiamängude ajast (1980), tunneb kaasa Venemaa praeguse olümpiakoondise peatreenerile Vladimir Aleknole.

«Ma ei kujuta ette, kui raske tal saab Rios olema. Mängijate traumad, mittelubamine olümpiamängudele. Nõuda neilt kuldset või isegi muud värvi medalit on lihtsalt rumal. Sellise ettevalmistusega, kui kõik käib närvide peal, kerkib esiplaanile hoopis olümpiaprintsiip: tähtis on osavõtt, mitte võit.»

Moliboga tõdes agentuurile R-Sport, et paremaid mängijaid nagu praegu ei ole Venemaa koondisse võtta. Vigastus viis rivist Londoni olümpiavõitja Dmitri Musserski, viimasel hetkel jäi eemale positiivse dopingunäidu läbi elanud Aleksandr Markin. «Tahaks soovida poistele edu, aga kui see ei õnnestu, pole kellelgi õigust nõuda nendelt mingit saavutust,» sõnas Moliboga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles