Froome võistleb pärast kaheaastast pausi taas Suurbritannias

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Froome (kollases).
Christopher Froome (kollases). Foto: SCANPIX

Kolmekordne Tour de France’i võitja, tiitlivõistlustel Suurbritanniat esindav Chris Froome võistleb saareriigis esmakordselt pärast rohkem kui kahe aasta pikkust pausi.

Sky meeskonna liider on stardis pühapäeval peetaval ühepäevasõidul RideLondon-Surrey Classic. Viimati osales Froome Suurbritannias toimunud võidusõidul 2014. aastal, kui Touri esimesed etapid seal peeti, vahendab Rattauudised.ee.

«Igal aastal tuleb järjest rohkem Briti fänne Prantsuse tänavanurkadele, et Touri vaadata. Pöidlahoidjate kohalolek on tuntav ning nende toetus annab mulle, Sky meeskonnale ja teistele Briti ratturitele jõudu juurde. See on tohutu erinevus. Seega on hea Londonis sõites fänne toetuse eest tänada,» rääkis Froome.

Ilmselt Froome’i lõpuprotokolli eesotsas näha ei saa, sest sile rada soosib sprintereid. Sky panustab pigem Ben Swiftile, kes on kahel viimasel aastal esikolmikusse jõudnud. «Läheme võidu peale välja,» kinnitas Froome. «Meil on tugev ja mitmekülgne koosseis. See võidusõit võib lõppeda erineval viisil. Kõik sõltub ilmastikuoludest ja sellest, kui tugevasti meeskonnad tahavad sõita. Oleme valmis igasugusteks variantideks.»

Pikka puhkust ei saanud Froome pärast Touri võitu võtta, sest ta valmistub Rio suveolümpia grupi- ja temposõiduks ning sellele järgnevaks Vueltaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles