Vene tõstjad ei pääse Riosse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa tipptõstja Aleksei Lovtšev jäi Rio olümpiamängudest eemale.
Venemaa tipptõstja Aleksei Lovtšev jäi Rio olümpiamängudest eemale. Foto: SCANPIX

Venemaa tõstekoondisel on keelatud osaleda dopinguprobleemide tõttu järgmisel nädalal algavatel Rio de Janeiro olümpiamängudel, teatas täna Rahvusvaheline Tõstespordiliit (IWF).

Sõltumatutele spordialaliitudele anti Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROKi) poolt käsk, et nad otsustaks Vene sportlaste Rios osalemise üle. Kõiki eelmisel nädalal McLareni raportis figureerivaid sportlasi ei tohtinud seejuures olümpiale lubada.

«Me soovime tõsta esile Venemaa tõstjate kohta käivat erakordselt šokeerivat ja pettumust valmistavat statistikat,» seisis IWFi avalduses. «Tõstmisest kui spordialast lugupidamine on saanud tõsiselt kahjustada mitmetel kordadel ja mitut moodi venelaste tõttu, mistõttu pidasime asjakohaseks määrata neile seelaadne karistus,» lisas IWF.

Hetkel läheb Venemaa lipu all Riosse võistlema 272 atleeti, keda oli algselt koguni 387. Lõplik arv avaldatakse arvatavasti homme, kui oma seisukohad peaks avaldama ka poksi, golfi, iluvõimlemise, käsipalli ja taekwondo alaliidud.

Rio olümpiamängud algavad 5. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles